Російські війська наближаються до кордонів України, – НАТО

21:05 4 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив у вівторок про рух російських військ убік кордону з Україною, але розцінив його як «гру м'язами».

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс помітив рух російських військ у бік кордону з Україною. Водночас нещодавні маневри ВПС Росії біля кордонів країн-членів НАТО він назвав «грою м'язами».

«Останнім часом ми бачили, як російські війська пересуваються усе ближче до кордону з Україною», – заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у вівторок, 4 листопада, після зустрічі з новою очільницею зовнішньополітичного відомства ЄС Федерикою Могерині у Брюсселі. Нещодавні маневри військово-повітряних сил Росії у небі над морями біля кордонів країн-членів НАТО Столтенберг розцінює як гру м'язами, зазначає агентство dpa. «Вони демонструють силу», – сказав колишній прем'єр-міністр Норвегії.

Між тим верховна представниця ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федерика Могерині переконана, що такі теми, як криза в Україні, потребують більш тісної співпраці між НАТО і ЄС. «Ми опинились перед спільним викликом. Ситуація з безпекою день за днем викликає тривогу», – зауважила екс-глава МЗС Італії. За її словами, співпрацю потрібно покращити - також тому, що це, ймовірно, єдина можливість забезпечити достатні військові потужності.

Українська служба «Deutsche Welle», яка повідомляє про це у вівторок, також нагадує, що 4 листопада Рада національної безпеки та оборони України повідомила, щодислокацію російської військової техніки було помічено в Білгородській області Росії біля кордону з Україною.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів