Російські терористи погрожують розстрілами донбаським за відмову штурмувати українські позиції, – журналіст

21:56 25 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «РИА Новости»

Як повідомив у четвер головний редактор проектів «InformNapalm» і «BurkoNews» Роман Бурко, місцеві бойовики пообіцяли українським силовикам, що самі «розберуться» з російськими за недотримання ними перемир’я.

Головний редактор проектів «InformNapalm» і «BurkoNews» Роман Бурко повідомив сьогодні, 25 вересня, такі новини зі зони бойових дій на Донбасі:

«За останні декілька днів відзначається щонайменше п’ять випадків (тільки ті, що нам відомо, можливо, було й більше) появи переговорних груп місцевих сепаратистів-бойовиків, які виходили до позицій українських військ в Донецькій і Луганській областях із додатковими проханнями в рамках дотримання перемир'я. Місцеві бойовики заявили, що дотримуються домовленості мирного плану, в результаті чого у них виникли сутички з російськими козаками і федералами (представники ЗС (збройних сил. – «ЩЛ») РФ, ГУР ГШ (головного розвідувального управління генерального штабу. – «ЩЛ») РФ і ФСБ (Федеральної служби безпеки. – «ЩЛ»)), які намагаються змусити порушувати перемир'я й здійснюють провокаційні обстріли.

На тлі цього сепаратисти попросили українських військових не відкривати у відповідь вогонь і запевнили, що самі розберуться з (цитую) «донськими козаками» й «чеченами», а також «федералами, які продовжують провокувати обстріли».  У теж час надходить інформація, що федерали (тобто громадяни Російської Федерації. – «ЩЛ») готують загороджувальні загони й уже погрожують окремим угрупованням розстрілами за відмову штурмувати українські позиції.

До речі, в мережу також потрапило відео того, як один з рашистських батальйонів «Кальміус», незважаючи на мирні домовленості, продовжує обстрілювати позиції української сторони зі САУ (самохідних артилерійських установок. – «ЩЛ») «Гвоздика» та «Акація» (відео: https://www.youtube.com/watch ? v = P6Ucy7sBX-A). 

Нагадаємо, що в останні дні різко збільшилася кількість міжусобних сутичок терористів і ЗС РФ. Після того, як у Донецьку одна з груп бойовиків підірвала чотири гаубиці та один крупнокаліберний міномет 2С4 «Тюльпан» рашистських сил, які продовжують провокаційні обстріли українських позицій, сталося декілька зіткнень між угрупованнями, котрі мають різні політичні погляди. Після цього фіксувалися випадки мінометних обстрілів ворогуючих угруповань, котрі потягли втрати як в техніці, так і в живій силі. 

Окрім того, окремі терористичні групи, які не дотримуються перемир'я, продовжують спроби не лише обстрілів українських позицій, а й проведення атак. Сьогодні в районі Нікішиного бойовиками знову була проведена чергова атака.

Підсумок: з української сторони є двоє поранених, убитих немає. Всі блокпости утримані й атаки відбиті. З боку терористів є вбиті, кількість невідома». 

Роман Бурко повідомив це сьогодні, 25 вересня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів