Російські телепровокатори проголосили зняте позаторік у Конго «подіями на Донеччині» (відео)

14:18 16 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: YouTube

Про це повідомив регіональний медіа-центр Міноборони України у Чернігові.

Увага – фальшивка!
Відео: ВЕСТИ НЕДЕЛИ

Агенція «Укрінформ» розповідає сьогодні, 16 травня, в повідомленні «Російські телепровокатори оббрехали українських вертольотників у Слов'янську»:

«Російський телеканал «Вести» створив фальшивку про антитерористичну операцію на Донбасі, по-шулерськи використавши відеозапис півторарічної давнини для компрометації українських вертольотників у Слов'янську. Про це повідомив регіональний медіа-центр Міноборони України в м. Чернігів, передає кореспондент Укрінформу.

«Вчора деякими російськими засобами масової інформації (каналом «Вести») було розповсюджене повідомлення про нібито участь у проведенні антитерористичної операції вертольотів із символікою Організації Об’єднаних Націй. Насправді на кадрах – миротворча місія України в Конго дворічної давнини», – йдеться у повідомленні.

Один із героїв матеріалу – начальник командного пункту армійської авіації Сухопутних військ, підполковник з Чернігова Сергій Шаповалов. У своєму сюжеті російські журналісти використали його пряму мову.

Сам Шаповалов прокоментував фальшивку так: «Це повна брехня, тому що, по-перше, це – сюжет півторарічної давнини, коли я повернувся після першої ротації з Конго. На мої слова про виконання завдань 18-го загону в тій країні чомусь накладені кадри бойових дій у Слов’янську. По-друге, при поверненні в Україну бортів, які брали участь у місії ООН, символіка цієї організації зафарбовується, я це точно знаю. В Україні вона не використовується».

Цей факт підтвердили і в Міністерстві оборони України. «В армійській авіації Сухопутних військ Збройних Сил України вертольотів, які мають символіку Організації Об’єднаних Націй, немає. Деякі вертольоти, які в нещодавньому минулому були у складі українських миротворчих контингентів за межами Батьківщини, пофарбовані в білий колір, але на них нанесена символіка Збройних Сил України», – зазначено в повідомленні прес-служби».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів