Російські «добровольці» з типовою кавказькою зовнішністю заарештовують дітлахів з «ДНР» (відео)

22:22 29 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: twower.livejournal.com

На цьому наголошує керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного Спротиву» Дмитро Тимчук за підсумками 29 травня.


Відео: ТСН

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів і журналістів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук розпочав у четвер коментувати підсумки 29 травня (на сайті «ІС» та своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook») традиційно для нього – «з поганого:

1. Збитий вертоліт Мі-8 сил АТО поблизу Слов'янська.

Загинули шестеро бійців Національної гвардії й шість бійців спецпідрозділу «Беркут». Пізніше в Харківській області поблизу Ізюму була обстріляна колона сил АТО, загинув один військовослужбовець.

Група терористів, які збили вертоліт, тут же була знищена. Терористи-вбивці, які напали на колону, втекли.

Я вірю, що кожен покидьок з терористичних груп на Донбасі відповість сповна за свої злочини. І вірю, що дуже скоро прийде той час, коли українська земля нарешті перестане бути територією смерті й територією помсти.

2. Росія по суті офіційно заявила, що підтримує тероризм.

Зокрема, на запитання, чи буде Москвою представлена допомога на адресу «ДНР» (нагадаємо – за офіційним визначенням української Генпрокуратури, «ДНР» є терористичною організацією), прес-секретар Путіна, Пєсков, відповів: «Гуманітарна допомога буде надана їм обов'язково. З приводу військової нічого сказати не можу». Коментарі зайві.

Офіційна допомога терористам – це в дусі Кремля. З приводу військової допомоги, до речі, даремно Пєсков «скромничаєт» – як і в яких обсягах вона надається Росією терористам на Донбасі, Україна знає прекрасно.

3. Тільки за період з 9 по 28 травня в Донецькій області семеро дітей отримали поранення різного ступеня тяжкості в результаті бойових дій. Про це повідомив департамент охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації.

Коли страждають діти – це верх злодіянь, які тільки може зробити людина. Дитяча біль і кров терористам ніколи прощені не будуть. Ні в цьому, ні в кращому світі.

З хорошого:

1. Штаб АТО поставив крапки над «і» з приводу бойових дій в Слов'янську.

Сьогодні силовики ніяких операцій в цьому районі не проводили. Місто блоковане, а постійні баталії в ньому – це не більше, аніж «розборки» самих терористів між собою.

Чим швидше ці павуки в банці перегризуть один одного, тим краще. Аби при цьому тільки не страждали мирні жителі.

2. Як повідомив сьогодні глава Міноборони Михайло Коваль, низка посадових осіб Міністерства оборони України відсторонена від виконання посадових обов'язків за зловживання при забезпеченні армії. Їх справи передані до прокуратури.

Процес очищення армії можна тільки вітати. Адже у військовому відомстві (на жаль, далеко не лише в ньому) корупціонер на корупціонері сидить і корупціонером поганяє.

Щоправда, незрозуміло, чому в МО та Генштабі й сьогодні куди не плюнь – потрапиш в дармоїда з команди або Єжеля, або Саламатіна, або Лебедєва. Чому там досі ошиваються натовпи діячів часів Януковича – незрозуміло.

Особливо це стосується посад, пов'язаних з розподілом ресурсів та грошовими потоками. Невже хтось думає, що після Майдану вчорашні злодії, які грабували армію 4 роки поспіль, різко перевиховалися? Дивна наївність.

3. У Донецьку терористи з так званого батальйону «Схід» сьогодні приперлися до головної донецької хатинки під назвою ДонОДА. Але хатинка виявилася зайнятою. Там вже сиділи більш прудкі дітлахи з «ДНР».

Російські «добровольці» типової кавказької зовнішності з «Востока» стали заарештовувати дітлахів з «ДНР». Нібито за те, що ті напередодні цупили шоколадки та пиво в пограбованому супермаркеті «Метро» й не захотіли ділитися.

Тепер крадені шоколадки в ДонОДА тріскають ласуни з «Сходу». До речі, заодно розібравши барикади навколо ДонОДА – очевидно, щоб ті не заважали тікати, коли до хатинки прибудуть більш серйозні хлопці.

Як інформував «Щоденний Львів», російські прикордонники не пропустили до РФ терористів «командувача ополченням ДНР» Гіркіна, терористи з Кавказу замінили місцеве «ополчення» на блокпостах у Стаханові на Луганщині, «У Слов'янську – не АТО, а розборки між бандитами», чеченські бойовики захопили будівлю Донецької ОДА – прогнали з неї всіх із «ДНР», російський поет і журналіст Дмітрій Биков дійшов висновку, що «прем’єра Донецької народної республіки» й «командувача» її «ополчення» ліквідують свої, а координатор громадського руху «Чесно» в Донецьку Валентин Краснопьоров висновку дійшов, що сьогодні на Донбасі починається процес, дуже схожий на кримський.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів