Революція може перерости в громадянську війну (відео)

12:56 20 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Для того, щоб відновити довіру, президенту і парламенту треба відкликати закони, проголосовані 16 січня, аби гарантувати переобрання чинної влади на президентських виборах.


Відео: День-TV

"Коли я бачу, що на вулиці Грушевського відбувається щось подібне на громадянську війну, то розумію, що після повернення до Конституції 1996 року відповідальність за усе це несе влада і особисто президент Янукович. Таку думку висловив представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Юрій Рубан.

За його словами, влада байдужа до дуже жорстокої політичної та економічної криз. Вона не зважає на масовий протест мільйонів громадян, який, приймаючи жахливі закони 16 січня, намагалася видати за інтригу кількох екстремістів і іноземних агентів. Усе це, на думку Юрія Рубана, і спровокувало події минулої ночі. Однак, представник «Третьої Української Республіки» вбачає у сутичках на вул. Грушевського й відповідальність опозиції.

«Коли ви збираєте на Майдані велику масу людей, коли ви спираєтесь на протестний рух, ви повинні його організовувати, керувати ним. А це, в тому числі, означає відсікати екстремістські елементи, – заявив Юрій Рубан. – Якщо ви скликаєте людей на вулиці, ви повинні за них відповідати. Саме про це говорив Майдан, коли вчора освистував лекції про конституційні права з вуст представників опозиції. Люди хотіли, щоб лідерами була взята на себе чітка відповідальність», - додав він.

Представник «Третьої Української Республіки» здивований відсутністю оперативної роботи СБУ та МВС. Адже в Україні останніми роками були створені безліч різного роду спортивних клубів, охоронних структур тощо, які використовувалися для силового захоплення бізнесів по всій країні та брати активну участь у масових заворушеннях.

«Той же Тітушко вперше засвітився, коли за допомогою таких охоронних структур у Києві відбирали будинок у жінки. Після цього структури, які спеціалізувалися на пограбуванні конкурентів, почали вводити у публічну політику. Як могло статися, що ніби нізвідки з’явилися сотні підготованих людей? Якби наші правоохоронні органи займалися своєю роботою, а не "дахуванням" і "віджиманням" бізнесів, вони би побачили, де готуються такого роду люди, де вони збираються тощо», - зазначив Юрій Рубан.

Він також звернув увагу і на те, що попри розмови прем’єра про переддефолтний стан української економіки у грудні, котрий вказує на повний провал економічної політики влади, більшість у парламенті прийняла бюджет, який продовжує ту ж саму безглузду політику. Відповіддю влади на незгоду з таким розвитком подій мільйонів людей стало закручування гайок.

«Якщо ця тенденція не буде змінена, влада не проявить елементарний здоровий глузд, нас чекає жорстке продовження», - зазначив представник «Третьої Української Республіки».

Саме тому, на його думку, сьогодні дуже важливо, щоб усі сторони зробили крок назад.
«Влада повинна згадати, що вона веде не азартну гру в покер за картковим столом, а несе відповідальність за багатомільйонну країну. Опозиція також має взяти на себе свою частину відповідальності і продемонструвати, якого реалістичного продовження вона чекає, чого вона хоче досягти, - закликав Юрій Рубан. – Має відбутися процес демократичного волевиявлення, передачі влади. Думаю, переговори варто вести саме про демократичний процес виборів. Втім, проблема в тому, що ці переговори можуть розпочатися тільки тоді, коли буде відновлена довіра».

Для того, щоб відновити довіру, представник «Третьої Української Республіки» рекомендує владі відкликати закони, проголосовані 16 січня, для того, щоб гарантувати переобрання чинної влади на президентських виборах. Також, на його переконання, має йти мова про припинення погроз силового розгону Майдану.

«Влада повинна почути політичні та економічні вимоги Майдану», - підкреслив Юрій Рубан.
Разом з тим, він нагадав, що революції мають тенденцію переростати в громадянські війни. Тому, «якщо ми не хочемо втратити Україну, потрібно проявити здоровий глузд».
«І зробити це насамперед має влада», - наголосив представник «Третьої Української Республіки».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів