«Регіонали» зривають усі терміни вирішення питання «Тимошенко», – ЗМІ

21:50 12 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: iPress.ua

Завтра – крайній термін.

Як нагадує сьогодні, 12 листопада, радіостанція «Голос Столиці», завтра – крайній термін для прийняття рішення щодо Юлії Тимошенко в парламенті. Про те, з чим до цього дня підійшли ПР і опозиція, радіостанції розповіли представники двох таборів.

Але перед тим, як надати їм слово, «Голос Столиці» повідомляє: «Навіть напередодні позачергової сесії, присвяченій питанню лікування Юлії Тимошенко, депутати не змогли домовитися, за яким сценарієм відправляти екс-прем'єра за кордон. Парламентський комітет мав підготувати єдиний законопроект – а їх уже шість – для того, щоб депутати розглянули його 13 листопада на позачерговому пленарному засіданні. За два дні робоча група до єдиного рішення так і не прийшла, вирішивши продовжити свою роботу».

Про це «Голосу Столиці» заявив народний депутат від «Партії регіонів» Дмитро Шпенов:

«Для мене як би дуже важлива результативність даної комісії. У нас ще є час до завтрашнього засідання ВР о десятій годині, щоб ми прийняли якесь рішення.

Ми оголосили перерву і сказали, що зберемося завтра з ранку. Ми шукаємо конструктив, компроміс. У ПР в першу чергу всі налаштовані, щоб цей компроміс був знайдений».

Своєю чергою, опозиційні сили вирішили не шукати консенсусу у вже існуючих законах, а зареєструвати новий законопроект, заявила в ефірі радіостанції «Голос Столиці». Про це розповіла радіостанції народний депутат від фракції «УДАР» Ірина Геращенко:

«Ми працювали в цій групі, пропонували кілька законопроектів, на базі яких пропонували спільний законопроект. Партія влади не запропонувала жодного законопроекту, її представники тільки інспектували і рецензували наші пропозиції, затягували і саботували процес.

Ми не можемо на себе брати таку відповідальність, щоб зривати робочу групу, тому запропонували свій законопроект, сьогодні його зареєстрували і будемо вимагати, щоб ВР його завтра в залі розглянула. Новий законопроект опозиції передбачає – залежно від наслідків і терміну лікування, поведінки засудженого та інших обставин – остаточно звільняти засудженого від подальшого відбування покарання». 

Відтак «Голос Столиці» нагадує, що робочу групу з підготовки проекту закону про лікування ув'язнених за кордоном створили в п'ятницю рішенням парламенту. До неї увійшли 13 депутатів, із яких більшість від провладних політичних сил.

Як повідомляв «Щоденний Львів», сьогоднішні переговори щодо Тимошенко також закінчилися «пшиком».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів