«Регіонал» заявив, що ВР не встигне випустити Тимошенко, а «регіоналка» прогнозує інакше

23:48 18 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: news-ua.com

Нардеп Інна Богословська припускає, що законопроект щодо лікування ув’язнених за кордоном може бути готовий на четвер, 21 листопада.

Як інформує сьогодні, 18 листопада, агенція «УНН», народний депутат від «Партії регіонів» Григорій Смітюх заявив у понеділок, що Верховна Рада не встигне цього тижня ухвалити законопроект про лікування екс-прем’єра Юлії Тимошенко за кордоном. Але оскільки «регіонал» додав, що на наступному пленарному тижні законопроект щодо лікування екс-прем’єрки за кордоном не буде розглядатися, то «не встигає» він, радше, навмисно.

І, вочевидь, тому, що Григорій Смітюх, як повідомила сьогодні, 18 листопада, все та ж агенція «УНН», вважає: «Європейський Союз більше зацікавлений в нашій асоціації, ніж навіть Україна… Буде підписана ця угода, навіть якщо це питання (законопроект щодо лікування Ю.Тимошенко за кордоном. – Ред.) буде перенесено розглядом Верховної Ради на більш пізній час».

Схоже, що тієї ж думки дотримується вся українська влада. Бо, як інформує сьогодні, 18 листопада, «Українська правда», Григорій Смітюх стверджував також у понеділок, що фракція «Партії регіонів» не голосуватиме за законопроекти про лікування ув'язнених закордоном, які є у порядку денному Ради на 19 листопада.

Нардеп пояснив при цьому: «Тому що вони недосконалі, у них є дуже багато протиріч, і вони суперечать, як Конституції, так і діючому законодавству».

Натомість колега Смітюха по фракції Інна Богословська навпаки – як інформує все та ж агенція «УНН», заявила у понеділок, що робоча група з розробки законопроекту про лікування Тимошенко таки може ухвалити його у четвер. Щоправда, за словами «регіонали», «в разі знаходження консенсусу на завтрашньому засіданні робочої групи».

Своєю чергою, народний депутат із фракції «Батьківшини» Геннадій Москаль вважає, як інформує сьогодні, 18 листопада, все та ж агенція «УНН», що розробка законопроекту про лікування Ю.Тимошенко вийшла на фінішну пряму. Дослівно ж нардеп сказав із цього приводу наступне:

«Ми врахували зауваження і зареєстрували законопроект №3599-Д. Сьогодні науково-експертне управління зробило такі зауваження: по-перше, зробити заставу для тої особи, яка виїжджає за кордон, якщо вона виїжджає за кордон на лікування.

І якщо особа залишила територію медичного закладу, то застава має йти в дохід держави. Ця застава, згідно з висновками науково-експертного управління, має бути від 300 до 1 000 мінімальних заробітних плат.

По-друге, ми згодні, що джерела лікування будуть легальними. Ми вийшли на фінішну пряму у законопроекті щодо Ю.Тимошенко».

Відтак нардеп закликав провладну більшість не гальмувати процес та скоріше проголосувати за вирішення питання Ю.Тимошенко.

Як інформував «Щоденний Львів», представники моніторингової місії Європарламенту Пет Кокс та Алєксандр Кваснєвський повідомили, що влада пообіцяла їм вирішити «питання Тимошенко» до 19 листопада.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів