Рашисти збили над Донеччиною малайзійський пасажирський літак із 295 людьми на борту (відео)

18:58 17 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: planespotters.net

Про це повідомив у четвер радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.


Відео: Сергій Сидоренко

Інтернет-видання «Українська правда» інформує сьогодні, 17 липня, в повідомленні «Джерело: в Донецькій області збили пасажирський літак»

«В Донецькій області було збито пасажирський літак, який йшов в напрямку Куала Лумпура. Про це «Українській правді» повідомили джерела.

«О 16-20 зник зв'язок з малазійським пасажирським літаком «Malaysia Airlines», який йшов з Амстердама на Куала Лумпур на висоті 10 тисяч метрів над територією Україні в межах міжнародного коридору», – повідомив співрозмовник. «Він упав в районі пункту Грабово», – додав він.

У підприємстві Украерорух «Українській правді» повідомили, що знають про цю ситуацію, але попросили за коментарем звернутися до Державної авіаційної служби. Водночас у прес-службі Державної авіаційної служби наразі ніхто не відповідає.

Як відомо, бойовики отримали зброю, якою можуть збивати літаки на великій висоті. Так раніше було збито літак АН-26, який йшов на висоті понад 6 тисяч метрів.

У свою чергу, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у своєму «Facebook» написав, що літак був збитий з комплексу «Бук». «Щойно над Торезом терористами з люб'язно переданого Путіним зенітно-ракетного комплексу «Бук» був збитий цивільний літак Куала - Лумпур - Амстердам. Сьогодні вранці місцевими патріотами було зафіксовано переміщення цього комплексу з боку Тореза в Сніжне», – повідомив він.

«Він летів на висоті 10 тисяч метрів. Загинуло 280 пасажирів і 15 членів екіпажу», – додав він.

Натомість телеканал «Еспресо.TV» інформує сьогодні, 17 липня, в повідомленні «Літак Боїнг-777 малазійських авіаліній впав в районі міста Шахтарськ Донецької області»:

«Пасажирський літак прямував з Амстердаму (Нідерланди) до Малайзії

Про це повідомили джерела Еспресо.TV. За офіційними даними, пасажиромісткість модифікації літака, який є в Малайзійських авіаліній, становить близько 300 осіб.

Як повідомляють джерела, зв'язок із літаком перервався біля 16.00. У підприємстві «Украерорух» повідомили, що знають про цю ситуацію, а  в прес-службі Державної авіаційної служби ніхто не відповідає.

За інформацією джерел Еспресо.TV у збройних силах України, на борту літака було 280 людей та 15 членів екіпажу. «Збити цей літак з мобільного ПЗРК, зокрема ПЗРК «Ігла» неможливо, для цього потрібні як мінімум зенітні системи «Бук», – каже джерело.

За його інформацією, в сепаратистів таких систем немає. За словами джерела, ракета могла бути випущена з російської території.

Нагадаємо, нещодавно речник РНБО Андрій Лисенко повідомив про те, що бойовики отримали на озброєння зенітну установку «Бук». Вона здатна збивати літаки на великих висотах. Зазначимо, що місто Шахтарськ контролюється бойовиками «ДНР».

Натомість у повідомленні «Очевидці розповіли, як терористи збивали Боїнг-777» телеканал «Еспресо.TV» інформує в четвер:

«Один з місцевих жителів розповів, коли пролітав над містом, в нього влучила ракета. За словами очевидця, пілся того, як пролунав вибух літак пішов до землі, залишаючи за собою чорний дим, «з неба посипалися якісь уламки, пише «Дождь».

Нагадаємо, сьогодні збили Літак Боїнг-777 малазійських авіаліній збили терористи в районі міста Шахтарськ Донецької області». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів