Рашисти вже 10 разів обстріляли українських військових після оголошення перемир'я, – РНБО (відео)

14:38 6 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Про це повідомив у суботу речник Ради національної оборони і безпеки Андрій Лисенко.


Відео: Espreso.TV

Речник Ради національної оборони і безпеки Андрій Лисенко повідомив сьогодні, 6 вересня, під час брифінгу:

«Ситуація в зоні АТО після оголошення вчора в 18.00 режиму припинення вогню в цілому стала більш спокійною. За попередніми даними, після введення режиму припинення вогню втрат серед українських військовослужбовців немає.

Вчора після 18.00 терористи на сході України 10 раз обстріляли позиції та підрозділи сил АТО. Військові 26-ї бригади розповіли, що після оголошення перемир'я російські війська намагалися провокувати українських військових, щоб ті відкрили вогонь і порушили досягнуті у Мінську домовленості. 

Вчора з міста Зугрес Донецької області в сторону Нижньої Кринки поблизу Дебальцевого, де розташувалася 26-а бригада українських військ, рухалася колона з 60 танків і декілька «Градів».

Це повідомлення передає в суботу інтернет-видання «iPress.ua». Натомість інтернет-видання «LB.ua» інформує сьогодні, 6 вересня:

«Колона з 60 російських танків і «Гради», які вчора пізно увечері висунулися з міста Зугрес Донецької області у сторону Нижньої Кринки (під Дебальцевим), де розташувалася 26-а бригада українських військ, не нападали. Про це «LB.ua» розповіли військовослужбовці 26-ї бригади.

«Ніч минула дуже напружено. Всю ніч російські танки їздили навколо нас. Мабуть, чекали, що ми відкриємо вогонь. Ми, звичайно, не стріляли. На даний момент ми не в оточенні», – розповів «LB.ua» один із десантників. Наказу покинути позицію українські військові не отримали».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів