Рашисти стягують під Маріуполь важку техніку й пристрілюються з неї, – ЗМІ (відео)

16:47 6 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP

Українські силовики районі значно покращили своє оперативне становище. Дебальцевого, але втратили контроль над Калиновим і Василівкою та Петровським (між Ясинуватою й Горлівкою).


Відео: ТСН

За вихідні та російські військові й найманці та їхні колаборанти на Донбасі не змогли зламати опір українських військ та лише погіршили своє оперативне становище. Ілюстративним прикладом безрезультатних атак бойовиків стали бойові дії у районі населених пунктів Новоласпа, Стила й Старогнатівка.

Так, у відповідності до мап РНБО та оперативної інформації, 2-3 жовтня противник сконцентрував на цьому напрямі значні сили та атакував опорні пункти АТО. Але українські війська не тільки відбили ці атаки, а й відкинули бойовиків до населеного пункту Комсомольське і вийшли на рубіж річки Кальміус.

Свою чергою, противник посилив свою присутність у районі Докучаєвська, де за даними спільноти «Інформаційний Спротив», було помічено біля 30 армійських вантажівок. Окрім того противник здійснив артобстріл Старогнатівки.

А в районі населених пунктів Павлопіль, Гнутово, Ключове й Гранітне впродовж останніх діб спостерігалася активізація диверсійно-розвідувальних груп противника. Особлива активність диверсантів була помічена в районі траси Н20 Маріуполь-Донецьк.

Та й у районі Попасної бійці Нацгвардії  відбили атаку та запобігли спробі прориву диверсійно-розвідувальної групи російських найманців. Окрім того, в районі Маріуполя, за даними РНБО, знову посилилась розвідка противника.

Так, над позиціями сил АТО біля міста були помічені три безпілотника. А розвідка зафіксувала значне скупчення противника в цьому районі, у тому числі бронетехніки та підрозділів бригади розвідників із Північної Осетії – радше, 100-ї розвідувальної бригади, а також підрозділи російської армії, які раніше перебували в Ростовській області. Слід зазначити, що противник вже вчора пізно ввечері почав пристрілюватися, бойовики  били з танків у напрямку Маріуполя. Наслідки поки невідомі.

У районі Дебальцевого сили АТО за вихідні значно покращили своє оперативне становище. У відповідності до мапи від РНБО, українські військові пересунули горловину зони контролю в районі Дебальцевого: тепер її центр проходить по Світлодарську і трасою М03.

Але вже сьогодні противник перейшов у наступ на південні опорні пункти. Особливо масовані атаки та вогневі нальоти прийшлися на опорні пункти у Рідкодубі, Нікішено та Вуглегорську. Також масований наліт був здійсненний по місту Щастя біля Луганська.

Водночас, за вихідні на інших ділянках фронту відбулись незначні зміни на користь бойовиків. Так, у районі Попасної бойовики встановили контроль над населеним пунктом Калинове.

Також українськими військовими був утрачений контроль у районі населених пунктів Василівка й Петровське, які знаходяться між Ясинуватою і Горлівкою.

Складною й досі залишається ситуація у донецькому аеропорту. За інформацією «ТСН», українські військові сьогодні вночі відбили два одночасних штурми – з південного та східного напрямків, що може свідчити про початок злагоджених дій підрозділів противника.

Тим часом, ватажок банди, яка обстрілює позиції українських десантників на летовищі, запевняє, що наземну частину аеропорту вони вже відвоювали, але українські силовики стверджують – підземні сховища дозволяють повністю контролювати ситуацію на поверхні.

Про це повідомила сьогодні, 6 жовтня, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів