Рашисти підтягують артилерію до Станиці Луганської й бронетехніку – північніше неї, – «ІС» (відео)

09:40 11 листопада 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 10 листопада

Ситуація в зоні бойових дій станом на 10 листопада
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у вівторок: «Здійснюються подальші заходи з посилення ударних угруповань російсько-терористичних військ».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 11 листопада, такі її оперативні дані:

«Упродовж останньої доби російсько-терористичні війська більше 30 разів обстріляли позиції сил АТО. Особлива активність противника відзначається на Дебальцевському, Луганському та Донецькому напрямках – відповідно, 12, 9 і 8 вогневих ударів. Зокрема, обстановка в зоні АТО продовжує залишатися найбільш напруженою в районі населених пунктів Дебальцеве (шість обстрілів), Кримського (чотири обстрілу), Золотого, Березового (по 3 обстріли), Чорнухиного, аеропорту Донецька, Станиці Луганської (по два обстрілу) .

Триває процес «централізації» збройних формувань т.зв. «Армії Новоросії». Процесом формально керують представники «ДНР» і «ЛНР», в реальності – фахівці з декількох управлінь ГШ ЗС (генерального штабу збройних сил. – «ЩЛ») РФ і ФСБ (Федеральної служби безпеки РФ. – «ЩЛ») . Всі заходи з «централізації» забезпечуються не тільки матеріально-технічно, а й «організаційно» (включаючи тиск, залякування та заходи фізичного впливу на «непокірних» бойовиків), за підтримки бойових груп спеціального призначення силових відомств РФ.

Здійснюються подальші заходи з посилення ударних угруповань російсько-терористичних військ. Зокрема, в районі на схід Чернухіного (лівий фланг Дебальцевського плацдарму) розгорнута нова артилерійська група. До Станиці Луганської, південніше висот у Миколаївки, також підтягується артилерія. Північніше цього району перекидається бронетехніка (протягом доби зафіксовано переміщення до 20 одиниць, включаючи танки).

Триває посилення тактичних груп на південь від Донецька. Постачання з РФ, переважно, йде через Сніжне та Амвросіївку (до двох-трьох конвоїв постачання щодоби). У проміжку між Оленівкою й Тельмановим продовжується як концентрація бойових підрозділів, так і накопичення запасів матеріально-технічного майна (паливо, боєприпаси, інші ресурси).

У районі Новоазовська противник обладнує укріпрайон, прикритий з повітря. На Маріупольському напрямку закінчено формування другої батальйонно-тактичної групи (БТГ) північніше Комінтернового. Основні сили противника знаходяться в глибині бойових порядків, вперед висунуті невеликі мобільні групи, в основному складаються з місцевих бойовиків.

Серед місцевих бойовиків поширюються чутки про те, що на території окупованого Криму російським командуванням будуть проведені масштабні мобілізаційні заходи з метою доукомплектування т.зв. «Армії Новоросії».

Дмитро Тимчук написав це у вівторок на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, в прес-центрі АТО розповіли сьогодні, 11 листопада:

«Обстановка в зоні АТО складна. Бойовики ведуть вогонь по позиціям українських підрозділів та населеним пунктам на території, що під контролем сил АТО.

Вночі сталось 13 обстрілів. Зокрема, вибухи було чутно поблизу Дебальцевого та Чернухіно. Внаслідок обстрілів троє українських військових отримали поранення, їх направлено до лікарень.

Ситуація в районі траси Бахмутка залишається напруженою. Вночі підрозділи, що дисокуються в цьому районі були неодноразово обстріляні з РСЗВ БМ-21 «Град», мінометів та стрілецької зброї.

Ситуація на півдні зони АТО під нашим контролем.  Ніч в районі Донецького аеропорту минула спокійно, але з шостої ранку бойовики почали обстрілювати наші позиції зі стрілецької зброї та гранатометів. Ми перебуваємо на визначених рубежах та позиціях, відкриваємо вогонь лише у відповідь на атаки бойовиків, знищуємо їх вогневі точки».

Про це повідомляється у вівторок на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів