«Питання Тимошенко» – в порядку денному вівторкового засідання ВР

21:33 13 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: pravoslavnews.com.ua

Голова парламентського комітету повідомив, що вона може зібратися на позачергове засідання ще цього тижня.

До порядку денного засідання Верховної Ради 19 листопада внесені чотири законопроекти щодо лікування засуджених за кордоном, законопроект про прокуратуру та виборче законодавстві Про це, як повідомляють сьогодні, 13 листопада, «Коментарі», йдеться в документі, розміщеному на сайті парламенту.

Зокрема, до порядку денного для розгляду в першому читанні внесено чотири законопроекти щодо вирішення «питання Юлії Тимошенко» – Анжеліки Лабунської, Володимира Купчака, Сергія Міщенка та Арсенія Яценюка. А в другому читанні парламент планує розглянути президентський законопроект про прокуратуру та проект закону про внесення змін до виборчого законодавства.

Утім, голова парламентського комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності, «регіонал» Володимир Макеєнко, прогнозував сьогодні, 13 листопада, в інтерв'ю «Радіо Свобода», що Верховна Рада може ще раз зібратися цього тижня на позачергове засідання. Дослівно ж він сказав із цього приводу:

«Цей тиждень робота в комітетах. Це значить, що в будь-який момент ми можемо зібратися на позачергове засідання і, згідно з регламентом, у п’ятницю проголосувати два законопроекти, які будуть підготовлені до другого читання. Ми готові голосувати». 

Щодо законопроекту, ухвалення якого мало б вирішити питання ув’язненого екс-прем’єра Юлії Тимошенко, то регіонал зауважив, що «є шанс, що ми його ще можемо розглянути». «Щодо першого питання – ну не дійшла робоча група до спільної точки зору. Що тут страшного?», – додав Макеєнко.

Щоправда, водночас він запропонував, щоб питання Тимошенко було вирішене після підписання угоди про асоціацію:

«Скажіть, будь ласка, а в якому документів від європейців є питання Юлії Тимошенко, письмово? Його нема. Так мова йде про державу Україна чи про персоналії?

А чому не можна поставити спочатку коні, а потім воза? Давайте спочатку підпишемо у Вільнюсі питання євроінтеграції України, а потім будемо вирішувати питання кого завгодно». 

Як повідомляв «Щоденний Львів», представники моніторингової місії Європарламенту Пет Кокс та Алєксандер Кваснєвський повідомили сьогодні, що влада пообіцяла їм вирішити «питання Тимошенко» до 19 листопада.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів