Путіну далеко до рекордів правління Каддафі, Кім Ір Сена і Фіделя Кастро

15:31 5 липня 2020 р.

Фото до новини

За тривалістю правління Путін вже перевершив Піночета (17 років), Кім Чен Іра (17 років), зрівнявся з Беніто Муссоліні та індонезійським диктатором Сухарто (20 років).

Практика зміни конституції для продовження влади лідера в президентському кріслі  - не російський винахід., вона широко поширена, наприклад, в Африці, зауважує професор Чиказького університету Том Гінзбург.

Президент Чаду Ідбріс Дебі переписував конституцію двічі - спочатку для збільшення терміну, а потім для скасування ліміту на число термінів. У 2008-му році так само вчинив президент Камеруну Поль Бійя, який править у країні вже 45 років (спочатку прем'єр-міністром, а потім президентом). У 2015-му референдум про скасування обмеження в два президентські терміни провів президент Конго Дені Сассу-Нгессо, перелічує Гінзбург.

За тривалістю правління Путін вже перевершив Піночета (17 років), Кім Чен Іра (17 років), зрівнявся з Беніто Муссоліні та індонезійським диктатором Сухарто (20 років).

До закінчення четвертого терміну і в разі можливого висування на п'ятий Путін обжене Ніколає Чаушеску (24 роки), Мао Цзедуна (27 років) і порівняється з домініканським генералом Рафаелем Трухільо, який позиціонував себе як «посланник Бога» на землі і став одним із небагатьох політиків світу, якому на виборах вдалося отримати більше голосів, ніж в країні було зареєстровано виборців.

У разі ще двох термінів в 2024-36 роках Путін наздожене Франко (Іспанія) і Салазара (Португалія), кожен з яких правив по 36 років, і наблизиться до рекорду Роберта Мугабе, який очолював Зімбабве 38 років.

Недосяжними для Путіна можуть залишитися терміни Муаммара Каддафі (42 роки), Кім Ір Сена (46 років) і Фіделя Кастро (49 років).

Путін де-факто керує Росією з 2000 року.

За матеріалами зарубіжної преси.

У Госдумі заявили, що Росія хоче відновитися у кордонах 1945 року, повідомляв "Щоденний Львів".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів