Путін вже не заперечує вторгнення російських військ

17:35 12 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zn.ua

Про це повідомив у середу після розмови з ним народний депутат України Мустафа Джемілєв.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Російській Федерації, Джемілєв розповів українським журналістам за підсумками телефонної розмови з Путіним у Москві, яка пройшла за сприяння екс-президента Татарстану Мінтімера Шаймієва:

«Я говорив про це (про російські війська в Криму. – Ред.), але він цього не заперечував. Прямо – «так, наші війська там» – він не говорив. Водночас він говорив, що дав розпорядження про те, щоб пильно стежили, щоб не було ексцесів з кримськими татарами. Розпорядження він може дати своїм громадянам, тобто своїм військовослужбовцям.

Далі була розмова про гарантії безпеки кримських татар, корінного народу Криму. Путін запевнив, що зробить все можливе, щоб кримськотатарський народ, який пережив так багато в ХХ сторіччі, не пережив ще й іншої трагедії. Про те, що він дав спеціальне розпорядження, щоб пильно стежити за тим, щоб в кримськотатарських поселеннях був особливий нагляд. Мабуть, своїм військовослужбовцям, щоб не було ніяких зіткнень з кримськими татарами».

За словами Джемілєва, Путін просив, щоб кримські татари не були втягнуті в конфлікт, в який, за його словами, «хочуть втягнути кримських татар українські націоналісти, бандерівці, як він висловився». Як сказав Джимільов, Путін звертав увагу на те, як живе Татарстан (регіон, багатий вуглеводнями) у складі Росії. «Мабуть, з натяком на те, що так само щасливо житимуть кримські татари, хоч він про це прямо не говорив, що після входження до Росії житимете так само».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів