Путін визнав факт вторгнення російської армії в Крим, але заперечує постачання ним озброєнь на Донбас (відео)

13:16 17 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: «The Week»

Президент РФ заявив в інтерв'ю німецькому телеканалу «ARD», що російська армія блокувала українські військові частини в Криму перед проведенням там псевдореферендуму про незалежність півострова, але стверджує, що терористи на Донбасі «самі знайшли важке озброєння та бронетехніку».


Відео: «RT на русском»

Президент Росії Путін відкрито визнав, що російська армія блокувала українські військові частини в Криму перед проведенням референдуму про незалежність півострова. Він заявив в інтерв'ю німецькому телеканалу «ARD»:

«Так, я не приховую, звичайно, це факт, ми ніколи його не приховували, наші збройні сили, прямо скажемо, блокували озброєні сили України, розквартировані в Криму, але не для того, щоб когось змусити йти голосувати, це неможливо зробити, а для того, щоб не допустити кровопролиття, щоб дати можливість людям висловити своє власне ставлення до того, як вони хочуть визначити своє майбутнє і майбутнє своїх дітей»

Інтернет-видання «Українська правда», яке цитує цю заяву сьогодні, 17 листопада,, також додає від себе: «Як відомо, на початку березня Путін стверджував, що озброєними людьми в Криму були  місцеві сили самооборони . Він також наполягав, що таку форму, яку вони носили і яка дуже схожа на російську можна купити в будь-якому магазині. В середині квітня Путін вже визнав, що в Криму діяли російські солдати, але лише за спиною сил самооборони Криму . Тепер же він відкрито визнав, що саме російські війська мали вирішальний вплив на події в Криму».

Натомість російська інформаційна агенція «РИА «Новости» передає сьогодні, 17 листопада, що під час інтерв'ю німецькому телеканалу «ARD» Путін відповів на запитання про озброєння бойовиків на Донбасі так: «Звідки у них і бронетехніка та артилерійські системи? У сучасному світі люди, які ведуть боротьбу і які вважають цю боротьбу справедливою для себе, завжди знайдуть озброєння».

При цьому Путін вкотре «забув» у лапках визнати, що бойовики на Донбасі завжди знаходять озброєння в тих конвоях, які він повсякчас надсилає їм.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів