Путін відрікся від Януковича

14:18 22 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Розколоти Україну сьогодні у Харкові регіоналам-сепаратистам не вдалося: Кремль відмовився підтримати «нову республіку».

Президент України Віктор Янукович поки що не покинув територію держави Україна. На даний момент глава держави перебуває під Харковом на дачі одного з впливових місцевих чиновників. Про це виданню "Донецькі вісті" повідомило джерело, яке заслуговує на довіру.

За словами співрозмовника видання, авіаційний борт президента вчора вилетів до арабських еміратів для того, щоб відвернути увагу. Сам Янукович під прикриттям прибув до Харкова для участі у з'їзді депутатів всіх рівнів.

Початковий план передбачав виступ Віктора Януковича на з'їзді, проголошення нової республіки південного сходу і відділення від України. Гарантом безпеки нової республіки повинен був виступити російський президент Владімір Путін, який повинен був офіційно підтримати нову державу і ввести обмежений військовий контингент для захисту республіки.

Однак, всупереч очікуванням, Путін у досить жорсткій формі відмовив Януковичу не просто у військовій підтримці, але навіть у визнанні нової держави. Після цього демаршу прихильники проекту відмовилися від його реалізації і прийняли рішення на з'їзді оголосити про прихильність українській територіальній цілісності. Янукович їхати на з'їзд відмовився.

На даний момент команда президента України шукає варіант виїзду в країну, яка надасть політичний притулок, повідомляють "Донецкие вести".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів