Путін відправив воювати за «русский мир» на Донбасі бурятів і тувинців (фотодоказ)

17:10 17 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: Informnapalm.org

На сході України ідентифіковано зведений підрозділ російської 5-ї танкової бригади, укомплектований в основному контрактниками з Туви й Бурятії.

У результаті роботи з ідентифікації російських військ на Донбасі виявлено новий, раніше не заявлений підрозділ зі складу 5-ї окремої танкової бригади 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу в/ч 46108, місце постійної дислокації Бурятія – Улан-Уде, ст. Дивізійна. Про це написав у своїй статті для проекту «Inform Napalm» блогер Іраклій Комахідзе, який також опублікував фотодокази присутності вказаного підрозділу військ РФ на Донбасі.

«Про перекидання і присутність російських військових частин зі східної Сибіру і Далекого Сходу до українського кордону писалося і раніше, але переконливих даних з цього приводу не зустрічав. Це перший підрозділ зі Східного військового округу, який доповнить мій список за складом Сил вторгнення ростовського угруповання НД РФ», – повідомляє Комахідзе.

Як зазначає блогер, судячи зі здобутих фотоматеріалів та інформації, зведений підрозділ 5-ї танкової бригади в Ростовську область було перекинуто недавно, наприкінці жовтня. Гаданий склад – батальйонно-тактична група (БТГ) включає в себе танкові («Т-72»), артилерійські (САУ «Акація») і мотострілкові (БМП) підрозділи, укомплектовані в основному контрактниками тувинцями та бурятами.

До теперішнього часу БТГ розгорнуте польовим табором між Матвєєво-Курганським та Мясниковським районом Ростовської області, з стратегічної точки зору зручному місці для подальшого висунення як на маріупольський так і донецький напрямок. «Зверніть увагу на техніку, в тому числі «БМП» на першому слайді з написом «На Київ», – пише також Комахідзе.

Інтернет-видання «Обозреватель», яке передає це повідомлення в понеділок, також нагадує, що раніше про участь бурятів у боях під Іловайськ писала російська правозахисниця Наталя Васіл'єва.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів