Путін повідомив Сі про намір воювати з Україною щонайменше п'ять років - ЗМІ

15:23 28 грудня 2023 р.

Фото до новини

Про це російський диктор заявив у березні під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Москви.

У березні під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Москви російський диктатор Владімір Путін повідомив йому, що має намір вести війну з Україною щонайменше п'ять років.

Про це повідомляє в четвер, 28 грудня, японський новинний портал Nikkei Asia з посиланням на власні джерела, пише DailyLviv.com 

Пекін навряд чи повірив заяві Путіна, зважаючи на те, як російська сторона діяла в лютому 2022 року, незадовго до вторгнення Росії в Україну. Тоді Китай не зміг правильно оцінити наміри Кремля. Повномасштабна агресія, до того ж здійснена всього через кілька днів після зимової Олімпіади в Пекіні, викликала в Китаї відверту паніку, зазначають японські ЗМІ.

Читайте також: Два прогнози щодо тривалості війни Росії з Україною

Китайська влада знала про те, що росіяни накопичують потужні сили біля кордону з Україною, але розраховувала, що війна охопить щонайбільше східну частину країни. Масштаби конфлікту стали для Пекіна несподіванкою, повідомляє Nikkei Asia.

Як підкреслюється, через ці події, а також через недовіру до Росії, у 2023 році Китай вирішив дещо відійти від своєї попередньої прокремлівської позиції та більш наполегливо захищати власні інтереси. За даними японського порталу, саме так можна пояснити ініціативу, з якою у травні спеціальний посланник КНР з питань України Лі Хуей вирушив з дипломатичною місією до європейських країн.

Читайте також: Війна сильно вдарила по економіці Росії, - FT

Нагадаємо, що Китай не засудив агресію Росії проти України, відмовляється називати її вторгненням і виступає проти санкцій проти Москви. На думку багатьох експертів, Пекін допомагає Кремлю обходити наслідки антиросійських санкцій, зокрема, дозволяючи реекспорт західних товарів подвійного призначення до Росії.

Нагадаємо, Росії потрібно від шести до десяти років, щоб відновити свою армію до такого рівня, коли вона зможе наважитися напасти на НАТО.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів