Путін посилав генерал-полковника ФСБ до Києва впливати на Януковича, – експерт

21:00 5 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 1tv.ru

Про це заявив у суботу керівник Центру військово-політичних досліджень та організатор «Інформаційного опору» Дмитро Тимчук.

Російська інформаційна агенція «Интерфакс» цитувала сьогодні, 5 квітня, неназваного нею співробітника Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії, який заявив: «Ми підтверджуємо, що Сєргєй Бєсєда (генерал-полковник, начальник служби оперативної інформації та міжнародних зв’язків ФСБ. – «ШЛ».) дійсно перебував у Києві 20-21 лютого із завданням в контакті з СБУ визначити необхідний рівень фізичного захисту посольства РФ на 

За його даними, «такі рекомендації і заходи були вироблені». Співрозмовник агенції також стверджував, що Бєсєда «подавав запит на зустріч з Віктором Януковичем з цієї теми, але прийнятий не був», а «будь-яких інших доручень в ході поїздки його поїздки в Київ Бєсєда не мав».

Інформуючи про це в суботу, «Українська правда» нагадує, що керівник СБУ Валентин Наливайченко вимагає від Росії допиту генерал-полковника ФСБ, стверджуючи, що той у січні-лютому за дипломатичним паспортом приїздив, і разом з 30 іншими високопоставленими офіцерами викликав на доповідь, в тому числі Якименка, який перебував на антитерористичному полігоні СБУ. На думку глави СБУ Валентина Наливайченка, є підстави вважати, що до масових вбивств в Києві причетні співробітники ФСБ Росії.

Натомість керівник Центру військово-політичних досліджень та організатор «Інформаційного опору» Дмитро Тимчук повідомляє сьогодні, 5 квітня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«За інформацією групи «Інформаційний Опір», начальник 5-ї служби ФСБ РФ (розвідка територій) генерал-полковник Бєсєда Сєргєй Орестович (на фото. – «ШЛ».) прибув до України 20-го лютого, вже після стрілянини на Майдані. Разом із ним в Бориспіль неофіційно прибула делегація зі семи осіб, в тому числі й Владислав Сурков, куратор «українського сценарію» в Кремлі.

Зустрічав високих гостей в аеропорту генерал-майор СБУ Бик Володимир Валентинович, координатор всіх заходів щодо силового придушення Майдану (фігурує у так званих «документах Геннадія Москаля», де його роль занижена). За версією наших джерел, ця група була направлена Кремлем в Київ для впливу на тоді ще Президента України Віктора Януковича, і саме Сурков давав команду на проведення сепаратистського Харківського з'їзду.

На додаток до заяви глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що Бесіда нібито «в контакті зі СБУ займався визначенням рівня безпеки та захисту російського посольства та «інших російських установ в Києві» уточнюємо, що охорону російського диппредставництва в Києві дійсно здійснюють співробітники ФСБ. Однак – зі складу Прикордонних військ ФСБ. Тобто, «прикордонна» охорона диппредставництва РФ в Україні не має особливого стосунку до «розвідувальної» 5-ї Службі ФСБ, яку очолює генерал-полковник Бєсєда».

Тож, як бачимо, не названий російською інформаційною агенцією «Интерфакс» співробітник ФСБ приписав її генерал-полковнику Бєсєдє невластиву йому роль.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів