Проти львівських євромайданівців порушують справи

16:27 10 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: bilozerska.info

До найбільшого міста Західної України прибула для цього група з Генпрокуратури.

Про це повідомила сьогодні, 10 грудня, виступаючи на вічі у Львові, співголова регіонального штабу національного спротиву у ньому й народний депутат від ВО «Свобода»  Ірина Сех. За її словами, в тому числі проти неї «прокуратура порушила кримінальну справу через мітинг, який відбувся у неділю, 8 грудня, на львівському майдані». Окрім того, нардеп поінформувала:

«У Львівській області перебуває група з Генеральної прокуратури України. Вони працюють над тим, щоб порушувати кримінальні справи проти опозиції, проти усіх, хто бере участь в акціях національного спротиву. Я чекаю на повістку з прокуратури, бо після віча, яке відбулося в неділю, порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 161 Кримінального кодексу, тобто за розпалювання національної ворожнечі, обмеження прав за ознаками політичних переконань та інше».

Народний депутат наголосила відтак:

«Щодня в Україні зростає кількість політв’язнів. У неділю зі сцени я оголошувала про 16 політв'язнів, минуло два дні – і їх вже 18. Серед них наш земляк – Олег Панас, фотограф, який завинив тільки тим, що фотографував на акціях спротиву і розміщував фото в мережах. Чому так сталося, що у Львові зухвало, нехтуючи Конституцією схопили Олега Панаса, скрутили руки, не надали адвоката і відвезли в невідомому напрямку? Тому що вчора майдан був менший, ніж сьогодні. Тому звертаюся до вас, студенти, до ваших батьків, дідів! Мусимо виходити на майдани, мусимо боротися за наших дітей, за майбутнє. Будьмо як ніколи разом, бо тільки разом ми здолаємо цей поліцейський режим». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів