Проректора Франкового університету Львова призначили суддею Конституційного Суду

13:18 23 травня 2024 р.

Фото до новини

23 травня Верховна Рада призначила суддею Конституційного Суду України професора кафедри конституційного права та проректора Львівського університету Сергій Різника.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк, пише DailyLviv.com.

Загалом на посаду судді Конституційного суду претендували троє осіб: Сергій Різник, Юрій Барабаш та Олександра Водяннікова. Різник переміг у рейтинговому голосуванні – за нього свої голоси віддали 276 парламентарів.

У Центрі протидії корупції схвально оцінили таке призначення. Там зауважують, що Сергій Різник є першим суддею, якого обрали за новою процедурою за участю Дорадчої групи експертів із міжнародниками у складі.

«До Різника не було суттєвих зауважень. А питання, які були у членів Дорадчої групи експертів, він зняв своїми поясненнями під час співбесіди… Призначення Різника – хороша новина. Саме такий прозорий конкурс, до адвокації якого зокрема долучалися і Центр протидії корупції з партнерами з Автомайдан та Фундація DEJURE, дозволив, аби до КСУ цього разу не потрапив хтось на кшталт Тупицького», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що 43-річний Сергій Різник є професором кафедри конституційного права юридичного факультету ЛНУ імені Івана Франка, із 2021 року – проректором із науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів