Прохідний до Верховної Ради бар’єр долають наразі сім партій, у тому числі – міського голови Львова, – опитування

14:50 13 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vistiradio.com.ua

Якби парламентські відбулися в найближчу неділю, то до законодавчого органу потрапили б «Блок Петра Порошенка», Радикальна партія, «Народний фронт», «Сильна Україна», «Батьківщина», «Самопоміч» та «Опозиційний блок».

Сім партій мають шанс пройти до Верховної Ради за опитуванням соціологічної групи «Рейтинг». Такі результати були представлені нею сьогодні, 13 жовтня,  на прес-конференції.

Респондентів просили відповісти на запитання «Якби вибори до Верховної Ради відбулися в найближчу неділю, то за яку партію (блок партій) Ви б проголосували?».

Так, «Блок Петра Порошенка» набрав би 33,5%, Радикальна партія Олега Ляшка – 12,8%, «Народний фронт» – 8,9%, «Сильна Україна» Тігіпка – 7,8%, «Батьківщина» – 6,9%.

Також 5,4% опитаних голосували б за «Самопоміч» мера Львова Андрія Садового, і 5,1% за «Опозиційний блок».

Менше необхідних в 5% отримали б партії «Громадянська позиція» (4,6%), Комуністична партія (4,5%), «Свобода» (близько 4%), «Правий сектор» (близько 2%). За інші партії проголосували б в цілому близько 5% опитаних.

Всього в опитуванні досліджувалися 29 партій, які мають намір брати участь у виборах.

При цьому 34% опитаних повністю впевнені у своєму виборі, 36% можуть його змінити, 15% вагаються і ще 15% ще не визначилися зі своїм вибором.

Всього 75% респондентів висловили готовність проголосувати на виборах. Опитування проводилося з 1 по 8 жовтня, опитано дві тисячі осіб в усіх областях, включаючи Донецьку і Луганську (на територіях, підконтрольних Україні). Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Про це повідомило сьогодні, 13 жовтня, інтернет-видання «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів