Президент України запевняє: «Закону про особливий статус Донбасу не існує»

15:37 25 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Андрій Поліковський / iPress.ua

Петро Порошенко пояснив у четвер, що «мова йде лише про закон про особливий режим місцевого самоврядування на Донбасі і жодні особливі повноваження чи суверенітет центральна влада України нікому не делегує».

Президент Петро Порошенко стверджує, що прийняті 16 вересня закони щодо Донбасу не дають цій території жодного особливого статусу. Про це він заявив сьогодні, 25 вересня,  під час прес-конференції.

«Зараз я скажу вам сенсаційну новину. Ніякого закону про спеціальний статус Донбасу не існує. Це вигадки», – сказав він.

Президент пояснив, що мова йде лише про закон про особливий режим місцевого самоврядування на Донбасі і жодні особливі повноваження чи суверенітет центральна влада України нікому не делегує. Говорячи про особливий режим самоврядування, Порошенко зазначив, що це є частиною реформ з децентралізації.

«Прокурори будуть призначатися відповідно до закону про прокуратуру. Ніяких проблем. Те ж саме і про міліцію – «народна міліція» діятиме відповідно з українським законом», – запевнив він.

Також Порошенко запевнив, що Україна збереже свою цілісність і жодного анклаву на кшталт Придністров’я на території країни не з’явиться. «20 років Придністров’я прирекли людей, які жили в одній з найбагатших республік Радянського Союзу, на рабство. Досвід Придністров’я, Осетії, Абхазії переконує мене і дає підстави для оптимізму, що ми збережемо цілісність держави», – заявив він, як передає в четвер інтернет-видання «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів