Президент України готовий припинити вогонь на Донбасі – якщо в Мінську імплементують його мирний план (відео)

18:45 4 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/search?q=%40jc_stubbs&src=typd

Петро Порошенко заявив у четвер: «Якщо цього не відбудеться, то імовірність наших рішучих дій щодо деескалації конфлікту є дуже високою».


Відео: 5 канал

Президент України Петро Порошенко повідомив сьогодні, 4 вересня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Twitter», що завтра може бути започаткована імплементація мирного плану. Натомість «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» передає в четвер:

«Глава України Петро Порошенко заявив сьогодні, 4 вересня, що завтра після зустрічі тристоронньої контактної групи у Мінську він зможе дати Генштабу наказ щодо припиненню вогню на Сході України. Президент сподівається, що на зустрічі у білоруській столиці членам контактної групи Україна-ОБСЄ-Росія вдасться домовитися щодо реалізації мирного плану і він зможе дати доручення щодо припинення вогню.

Після зустрічі в четвер з лідерами хахідних країн, які прибули на саміт НАТО Петро Порошенко заявив: «Завтра о 14:00, якщо це буде підтверджено, якщо зустріч відбудеться, я звернуся і дам доручення керівництву Генерального штабу про двостороннє припинення вогню, і ми сподіваємося, що імплементація мирного плану буде розпочата завтра. Україна ніколи не хотіла війни і вже втомилася від неї, тому зробить усе можливе, аби повернути мир». 

Про це інформує в четвер «Телевізійна служба новин». Своєю чергою, інтернет-видання «Українська правда» передає сьогодні, 4 вересня, в повідомленні Порошенко допускає рішення про двостороннє припинення вогню:

«Президент Петро Порошенко допускає рішення про двостороннє припинення вогню в разі досягнення контактною групою згоди щодо мирного плану. Про це він сказав у Ньюпорті за підсумками зустрічі з п'ятіркою світових лідерів, повідомляє кореспондент «Європейської правди».

«В п’ятницю о 14 має бути відбутися засідання трьохсторонньої контактної групи, на якій має бути підписано документ, який передбачає етапність запровадження мирного плану. І першим елементом в ньому буде припинення вогню», – сказав Порошенко.

«Якщо зустріч буде підтверджено, якщо вона відбудеться, я дам доручення керівництву генерального штабу про двостороннє припинення вогню і ми сподіваємося, що імплементація мирного плану буде започаткована вже завтра (5 вересня. – Ред)», – зазначив Порошенко.

«Якщо цього не відбудеться, то імовірність наших рішучих дій щодо деескалації конфлікту є дуже високою», – додав він. При цьому Порошенко зазначив: «Але хочу підкреслити, що Україна прагне миру і не хотіла війни, втомилася від війни».

У свою чергу, представники так званої «ДНР» заявили в інтерв'ю російському «Інтерфаксу» готові обговорювати поетапний мирний план у Мінську. Перший «віце-прем'єр ДНР» Андрій Пургін заявив, що керівництво самопроголошеної «Донецької народної республіки» розгляне можливість обговорення поетапного мирного плану, якщо такий буде запропоновано під час засідання контактної групи в Мінську в п'ятницю.

«Ми готові обговорювати порядок денний, які питання розглядатимуться, зокрема, розглянемо і питання прийняття поетапного мирного плану, якщо такий буде заявлено. Проте наразі мені про цей план нічого невідомо», -– заявив Пургін.

При цьому, відповідаючи на запитання про готовність припинити вогонь у відповідь на одностороннє припинення вогню українськими військами, Пургін сказав: «Подивимося, як вони дотримуватимуться свого припинення вогню. Якщо дійсно вогонь припиниться з їхнього боку, можливо, і ми припинимо вогонь».

Про це інформує в четвер «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів