Президент удостоїв званням Герой України бійця 24-ї бригади зі Львівщини

19:45 28 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ostannipodii.com

Президент України підписав 27 червня указ №467/2019 про посмертне присвоєння бійцю Королівської бригади – старшому солдату Андрію Волосу – звання Герой України.

Про це повідомили в прес-службі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила (місце постійної дислокації якої – Яворів на Львівщині), де також розповіли: «22-річний Андрій загинув рівно рік тому – вранці 28 червня 2018 року, в той чорний День Конституції, коли українські Збройні Сили втратили загиблими одразу чотирьох воїнів».

«Тоді поблизу населеного пункту Південне Донецької області старший солдат Волос першим кинувся надавати допомогу пораненому снайперським вогнем офіцеру. Він до останнього лишився прикривати відхід товаришів, які евакуйовували потерпілого, надавши їм можливість вийти з-під снайперського обстрілу», – поінформували також у 24-й бригаді.

«Своїм вогнем Андрію вдалось ліквідувати одного найманця, але останньої миті ворожа куля завдала йому смертельного поранення. Цей бій виявився для нього останнім. За час російсько-української війни звання та нагорода Герой України вперше присвоєні військовослужбовцю Королівської бригади», – повідомили також у 24-й бригаді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів