Президент призначив Сала не на тверезомислячу голову, - Народний Рух України

19:53 31 жовтня 2013 р.

Призначення Олега Сала головою ЛОДА - це бажання влади реалізовувати силовий сценарій на Львівщині під час виборів Президента. Про це йдеться у заяві Львівської крайової організації Народного Руху України з приводу призначення нового голови Львівської облдержадміністрації, яку подаємо нижче.

"Сьогодні, 31 жовтня 2013 року стало відомо про призначення на посаду голови Львівської облдержадміністрації одіозного керівника львівської міліції часів Кучми Олега Сала. Вважаємо за необхідне наголосити, що такий спосіб і частота зміни керівництва Львівської обласної адміністрації – раптово, кулуарно, без консультацій з громадськістю, без жодних пояснень свідчить про зневагу влади до свого народу.

Тим більше, якщо мова про скандальну особистість, звинувачену в намаганнях спотворити волевиявлення громадян, зловживаннях владою та службовим становищем. Нагадаємо, що саме через це колишній головний міліціянт Львівщини був оголошений у міжнародний розшук. Саме в стінах Львівської обласної ради обранці дали згоди на взяття його під варту і притягнення до кримінальної відповідальності.Уникнути ж покарання йому вдалось лише завдяки допомозі високих покровителів з Києва.

Ще одна «яскрава» сторінка його життєвого шляху – похід на вибори у 2006 році за списком блоку «Народна опозиція» відомої українофобки Наталії Вітренко, чи то з ідеологічними установками, чи просто шукаючи у списках порятунку від притягнення до криміналу.Очевидно, у Києві вважають , що галичани повинні призабути усі «заслуги» нинішнього голови ЛОДА, чи, вірніше було б сказати, нового генерал-губернатора Львівщини. 

У жодної тверезомислячої людини не виникає сумніву, що генерал міліції з таким “послужним” списком призначений сюди, аби провести «зачистку» області до президентських виборів. Опозиційні політики та місцеві бізнесмени добре пам’ятають діяння представників МВС та податкової у передвиборчий час 10 років тому. Студенти тих часів пам’ятають неоковирні спроби підкидань вибухівки а тиску на ВНЗ з метою запобігти акціям протесту. Відтак, призначення цієї людини на посаду свідчить про бажання влади реалізовувати силовий сценарій на Львівщині під час виборів Президента.

Напередодні саміту «Україна - ЄС», що має відбутись у листопаді, такі кроки лише підкреслюють неготовність влади відповідати європейським стандартам прозорості та відкритості влади. Кулуарне призначення одіозних чиновників з кримінальним минулим не має нічого спільного з європейськими цінностіями. Відтак, закликаємо усі опозиційні сили та громадськість Львівщини дати гідну оцінку цьому кадровому призначенню.Львівська крайова організація Народного Руху України". 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів