Президент і держсекретар США підозрюють у хакерських атаках дві країни

14:01 20 грудня 2020 р.

Фото до новини

Держсекретар США Майк Помпео заявив про причетність Росії до масштабної кібератаки на американські відомства і компанії, яка тривала з весни 2020 року. А президент США Дональд Трамп не виключає, що за цими атаками стоїть Китай.

Про це Майк Помпео сказав 18 грудня в інтерв’ю американському журналісту Марку Левіну, йдеться на сайті Держдепартаменту.

«Були прикладені дуже значні зусилля, і я думаю, це той випадок, коли ми можемо абсолютно чітко сказати, що до цієї атаки була залучена Росія», – заявив Помпео.

"Були докладені значні зусилля із використання програмного забезпечення сторонніх розробників для, по суті, вбудовування коду в урядові системи США і, схоже, в системи приватних компаній, а також бізнесів та урядів по всьому світі", – сказав держсекретар США.

Раніше про можливі зв’язки атаки із Москви заявляли джерела провідних американських ЗМІ, але адміністрація президента Дональда Трампа не коментувала цю інформацію. Кремль заперечує причетність до цієї атаки.

Скоординована хакерська атака на американські відомства почалася в березні цього року.

Вперше про кібератаку повідомили 13 грудня ЗМІ, які цитували неназваних американських чиновників. За їхніми даними, від атаки постраждали Департамент національної безпеки, Міністерство фінансів і Міністерство торгівлі США. Хакери цілились також на агенцію, яка опікується ядерним арсеналом країни.

За даними корпорації Microsoft, яка теж зазнала нападу, метою хакерів стали понад 40 урядових агентств, аналітичних центрів, неурядових організацій та IT-компаній. Цілі розташовувалися не тільки у США, але і в Канаді, Великобританії, Іспанії, Бельгії, Ізраїлі, Мексиці і Об’єднаних Арабських Еміратах.

А ось президент США Дональд Трамп не виключає, що за масштабними хакерськими атаками на урядові інституції США стоїть Китай. Про це він заявив у Twitter у суботу. Дональд Трамп додав, що, на його думку, ключові ЗМІ роздувають відповідальність Росії.

Зеленський хоче від Байдена Голлівуду і Діснейленду в Україні. І безвізу - для підприємців

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів