Представник групи Першого грудня розповів про можливості звільнення захисників Маріуполя

20:08 15 травня 2022 р.

Фото до новини

Виклик усій західній цивілізації, всьому цивілізованому світу кинув Путін, розпочавши повномасштабну війну проти України.

У цьому переконаний громадський діяч і дисидент, учасник ініціативної групи «Першого грудня» Йосиф Зісельс: «Протистояння з Кремлем - не український локальний конфлікт. Це війна Росії проти усього світу».

За його словами, з позиції світу, який є гуманним і ліберальним, ініціативна група «Першого грудня» звернулась до керманичів провідних країн з проханням допомоги звільнити захисників Маріуполя. Передусім цивільних і поранених, - розповів в ексклюзивному інтерв’ю Українській службі Польського радіо Йосиф Зісельс, пише Dailylviv.com.

Колишній дисидент також подякував Польщі за підтримку України. «Я вклоняюсь перед Польщею, бо вона разом з нами з першого дня російсько-української війни. Республіка Польща на відміну від західних країн добре пам’ятає, що таке совєтська влада, комунізм і що таке агресивна Росія. Не було совєтської окупації західних країн, а поляки добре це знають, бо вони найбільше постраждали не тільки від нацистської Німеччини, а й від Радянського Союзу», - сказав Йосиф Зісельс.

Слухайте інтерв'ю Йосифа Зісельса тут.

У Львові родини захисників Маріуполя просять київську владу врятувати військових і цивільних

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів