Повітряний командний пункт ВМС США прибув у Європу

14:00 1 березня 2023 р.

Фото до новини

В Ісландію прибув повітряний командний пункт Військово-морських сил США E-6B Mercury, який називають "літаком судного дня".

Про це повідомило командування військ Сполучених Штатів у Європі,  ише Dailylviv.com

"Літак E-6B Mercury ВМС США прибув до Ісландії, виконуючи операції у зоні відповідальності Європейського командування ЗС США", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що екіпаж зустрівся з послом США в Ісландії Керрін Патман та іншими членами дипломатичної та військової спільноти.

"Літак E-6B Mercury Військово-морських сил США, підпорядкований першому крилу Стратегічного командування США, нещодавно прибув до Ісландії, виконуючи операції у зоні відповідальності Європейського командування Збройних сил США", – йдеться у повідомленні.

E-6B Mercury – це американський військовий стратегічний літак управління і зв'язку, а також повітряний командний пункт ВМС США. Його ще називають "літаком судного дня".

Він призначений для зв'язку з атомними підводними човнами стратегічного призначення, що є носіями міжконтинентальних балістичних ракет. Йдеться про підводні човни класу Ohio. На борту кожної субмарини може перебувати до 24 ракет Trident II D5, здатних нести ядерні боєголовки.

E-6B Mercury зроблений на базі пасажирського лайнера Boeing 707-320. Він здатний підійматися на висоту до 12,8 км, практична дальність становить – 11 760 км.

Літак США з 16-ма ядерними ракетами приземлився в Польщі, - СтратКом (відео)

США підняли в небо літаки, які відстежують ядерну зброю росії

Винищувачі США вдруге за 2 дні перехопили російські літаки поблизу Аляски

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів