Попереджувальний страйк – наприкінці січня, – нардеп

21:37 9 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tv4.te.ua

Народний депутат від «УДАРу» Павло Розенко конкретизував плани опозиції.

За його словами, влаштувати попереджувальний страйк вона має намір у січні, а безстроковий – у лютому. Про його проведення лідер «УДАРу» Віталій Кличко оголосив ще на початку грудня, а 6 січня він уточнив, що страйк відбудеться після Різдва, причому спочатку – попереджувальний, а потім – безстроковий.

І хоч учора – в перший після Різдва день – ніхто не страйкував навіть у Львові, народний депутат від «УДАРу» Павло Розенко каже, що слова «після Різдва» не варто сприймати буквально. Нардеп пояснює: «Терміни і цілі страйку ще обговорюються, зокрема на переговорах з профспілками, хоча вже зараз ясно, що однією з цілей буде відставка уряду. Орієнтовно можна сказати, що попереджувальний страйк відбудеться наприкінці січня, а якщо його вимоги не буде виконано, то в лютому буде безстроковий».

Нардеп від «Батьківщини» Юрій Стець також упевнений, що «ідея страйку обов'язково буде використана – це сильний аргумент у боротьбі з владою». А поки він наразі – тільки в планах, активні дії проводить лише Автомайдан, який пікетував оселі президента, глави МВС і генпрокурора, котрих активісти вважають винуватцями в розгоні першого Євромайдану й відсутності належного розслідування у цій справі. Днями до цього списку додався міністр освіти Дмитро Табачник.

Раніше лідер об'єднання «Третя українська республіка» Юрій Луценко заявив, що революційним шляхом позбавлення влади Віктора Януковича може стати реальний страйк, який потрібно розпочати після різдвяних свят. Про це повідомляє сьогодні, 9 січня, «Newsru.ua».

Як повідомляв «Щоденний Львів», опозиція пропонувала провести 24 січня попереджувальний страйк у разі, якщо влада не виконає вимоги Майдану до 21 січня, від опозиції вимагають консолідації зусиль і розробки чіткого плану дій, комендант Євромайдану Андрій Парубій запевнив, що протести в Києві відновлять після свят, «Майдан» уже створив страйком, тим часом активісти Євромайдану обіцяють взяти ініціативу у свої руки, а Громадська Рада «Майдану» зажадала єдиного кандидата від опозиції, а також – блокування Верховної Ради з першого дня зимової сесії, аби домогтися розпуску парламенту.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів