Польща хоче вийти з угоди, яка запобігає домашньому насильству

19:50 26 липня 2020 р.

Фото до новини

Польська Лівиця протестує проти виходу Польщі з цієї міжнародної угоди про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.

Міністр юстиції Збігнєв Зьобро повідомив, що в понеділок звернеться до Міністерства сім’ї, праці та соціальної політики з проханням щодо формальних кроків у справі виходу Польщі зі Стамбульської конвенції. За словами Збіґнєва Зьобра, деякі її положення мають ідеологічний характер і суперечать цінностям країни.

«Тут є висновки, що біологія не визначає того, чи хтось є жінкою, чи чоловіком, а стать є питанням суспільно-культурного вибору, який може зробити кожен. Із цим ідеологічним визначенням пов’язаний обов’язок зміни способу навчання дітей в школах, а також – на позашкільних заняттях, в галузі формування у молодого покоління поляків фальшивих, на наш погляд, поглядів».

Польща підписала Стамбульську конвенцію 2012 року, документ було ратифіковано 2015 року. Конвенція ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цим явищем – це міжнародна угода, відкрита для підписання 11 травня 2011 року в Стамбулі, в Туреччині. Метою конвенції є попередження насильства, захист жертв домашнього насильства та боротьба з безкарністю злочинців.

Польська Лівиця виступає проти виходу Польщі зі Стамбульської конвенції. Під час прес-конференції перед Президентським палацом генеральний секретар Лівиці Кшиштоф Ґавковський сказав, що протидія домашньому насильству і насильству стосовно жінок повинна об’єднувати праву і ліву сторони польської політичної сцени:

«Ми оголошуємо пакт про збереження Стамбульської конвенції. Ми би дуже хотіли, щоби першим підписантом цього пакту був президент Польщі Анджей Дуда, котрий у передвиборчій кампанії двічі наголошував на тому, що захищатиме жертв і ніколи не буде заперечувати права, що дає такі гарантії. Таке право гарантує конвенція про запобігання насильства, Стамбульська конвенція».

Станом на січень 2018 року Стамбульську конвенцію підписали 46 країн та Європейський Союз.

Додамо

Стамбульська конвенція в Україні не потрібна. Є достатньо законів, які захищають від насильства, - завкафедри УКУ.

8 березня у Львові пройшов феміністичний марш.

У Львові побачили загрози християнським переконанням у “Партнерстві Біарріц”

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів