Польща докладе всіх зусиль, щоб Росія понесла міжнародну відповідальність за підрив греблі - МЗС

16:24 6 червня 2023 р.

Фото до новини

Підрив греблі на Дніпрі в Новій Каховці є черговим актом російського варварства на окупованих територіях України

Польща докладе всіх зусиль, щоб Росія понесла міжнародну відповідальність, а винні в цьому акті були покарані, заявили у вівторок у Міністерстві закордонних справ Польщі.

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

У заяві МЗС Польщі категорично засудили «акт російського варварства», який стався в Новій Каховці. «МЗС беззастережно засуджує черговий безпрецедентний акт російського варварства на окупованих територіях Українипідрив греблі на річці Дніпро в Новій Каховці, який також є серйозним порушенням основоположних норм гуманітарного права, екологічного права та має ознаки воєнного злочину», – наголосили у відомстві.

«Цей акт створює пряму загрозу життю мирного населення, яке проживає на березі Дніпра нижче греблі, а також роботі Запорізької АЕС, створює перспективу екологічної катастрофи з безпрецедентними регіональними наслідками, що матиме наслідки для всієї Європи», – йдеться у повідомленні. „Це посилює матеріальні збитки та призведе до подальшого вимушеного відселення населення», - додали в МЗС Польщі.

У Міністерстві закордонних справ запевнили, що «Польща докладатиме всіх зусиль, щоб Росія понесла міжнародну відповідальність, а винуватці цього злочинного акту були покарані, і вимагатиме цього в рамках міжнародних інституційно-правових механізмів, у тому числі гуманітарно-екологічного характеру». «У відповідь необхідно запровадити подальші жорсткі санкції проти Російської Федерації», - заявили у відомстві.

Команда Домівки врятованих тварин рятуватиме звірів на Херсонщині: оголосили збір

Підрив Каховської ГЕС окупантами, не зашкодить наступу Сил оборони - Наєв

Знищення дамби Каховської ГЕС не вплине на водопостачання Києва

Підрив російськими військами Каховської ГЕС: як це вплинуло на енергосистему України

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів