Підрив російськими військами Каховської ГЕС: як це вплинуло на енергосистему України

11:20 6 червня 2023 р.

Фото до новини

"Укренерго" спільно з "Укргідроенерго" контролюють ситуацію, проводиться оцінка ризиків.

Про це інформує Укренерго, пише Dailylviv.com.

Підрив російськими окупаційними військами Каховської ГЕС та спричинені цим руйнування наразі не вплинули на стабільну роботу енергосистеми. "Укренерго" спільно з "Укргідроенерго" контролюють ситуацію, проводиться оцінка ризиків. 

Нагадаємо, гідроелектростанція з перших днів агресії окупована і була замінована росіянами, з нею втрачено технологічний зв’язок, видача потужності на підконтрольну територію України з неї не здійснювалася. 

Сьогодні вночі країна-агресор здійснила черговий акт тероризму на об’єкті цивільної інфраструктури, який є трагедією для наших співгромадян та масштабною екологічною  катастрофою. 

Укренерго надалі повідомлятиме про вплив наслідків катастрофи на стан енергосистеми. Будь ласка, користуйтеся лише офіційними джерелами інформації.

Наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів. Триває ремонтна кампанія на багатьох електростанціях, тож в енергосистемі працює менша кількість енергоблоків, які виробляють електроенергію. Тому упродовж дня просимо розподіляти використання електроенергії і переносити користування потужними приладами з вечірніх годин на інші періоди доби. 

Внаслідок обстрілів росіян пошкоджені мережі обленерго на Херсонщині, Харківщині, Сумщині, а також Донеччині. На Київщині є пошкодження у мережах обленерго внаслідок падіння уламків збитої нашими ППО ворожої цілі. Бригади обленерго відновлюють мережі всюди, де дозволяє безпекова ситуація. Нових пошкоджень у магістральних мережах немає.

Зранку та частково вдень здійснюється експорт електроенергії до Польщі. У денні години триває імпорт зі Словаччини. Ввечері імпорт та експорт відсутні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів