Польовий госпіталь і засоби боротьби з дронами: новий пакет допомоги ЗСУ від Естонії

15:54 22 червня 2023 р.

Фото до новини

Загалом Естонія надала Україні військову допомогу на суму понад 400 мільйонів євро або понад 1% ВВП.

На ранковому засіданні Кабінету міністрів у четвер уряд підтримав пропозицію міністра оборони Ганно Певкура відправити до Збройних Сил України ще один польовий госпіталь у співпраці з Ісландією. Про це пише Dailylviv.com.

Крім того, цього разу пакет допомоги включає обладнання для медиків, саперів та засоби боротьби з дронами. «Саме зараз, під час контратаки, як ніколи важлива допомога Україні, а особливо важлива медична допомога. У співпраці з Ісландією ми вже відправляємо в Україну четвертий польовий госпіталь», – сказав міністр оборони Ганно Певкур.

Польовий госпіталь передано Збройним Силам України з резерву Сил оборони Естонії, а його відновлення повністю фінансує Ісландія – вартістю 7,8 млн євро.

«Крім госпіталю, новий пакет допомоги для Збройних Сил України включає також обладнання для парамедиків, гумові човни та засоби боротьби з безпілотниками», – додав міністр оборони.

Естонія надала Україні військову допомогу на суму понад 400 мільйонів євро, або понад 1% ВВП. Раніше Естонія передавала, наприклад, ракети протитанкового ракетного комплексу Javelin, гаубиці, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, обладнання зв’язку, медичне приладдя, засоби індивідуального захисту (шоломи тощо) та пакети сухого корму.

У квітні Естонія вирішила відправити в Україну артилерійські боєприпаси, що є частиною ініційованої Естонією угоди Європейського Союзу про відправлення в Україну мільйона снарядів.

Уряд ФРН надав 9 мільйонів євро для центру реабілітації у Львові

Шольц підтримав зміцнення військової сили Києва, але без швидкого вступу України у НАТО

Україна має покінчити з кумівством і корупцією для вступу в ЄС - Бербок

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів