Полонені російські десантники визнали: якби не РФ – війни на Донбасі не було б (відео)

12:23 26 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Натомість у міністерстві оборони РФ лицемірять, що вони «перетнули кордон з Україною випадково».


Відео: ТСН

Взяті в полон українськими військами російські десантники розповіли на допитах про цілі свого перебування в Україні. Зокрема, один із них запевнив, що визнає Україну суверенною державою і якби мав змогу, взагалі б не воював на її території.

«Була б моя воля, я б нікуди взагалі не ліз.  Я взагалі вважаю, що  Україна – незалежна республіка. Якщо там є якісь проблеми, то хай вони всередині вирішуються», – сказав військовий.

За його словами, їх заслали в Україну, але про цілі їх перебування не сказали. «Нічого не сказали, сказали, що здійснюємо марш 70 кілометрів. Вихід на три дні», – розповів він.

Інший військовий, сержант Генералов зізнався, що російські військові не знають, що вони роблять в Україні і для чого. «Все це політика, все це гроші… Країна повинна бути єдина, якою вона є», – сказав військовий.

Він також додав, що російські ЗМІ «дуже багато брешуть» про ситуацію в Україні. «Це робиться, щоб затуманити людям очі. Росія хоче від України грошей, які колись доставав колишній президент… Можливо, як політик, він не погана людина, але він почав красти багато грошей…»,  – сказав свою версію сержант.

Він також закликав владу Росії припинити засилати в Україну «хлопців». «Перестаньте. Не треба! Навіщо, це не наша війна. І якщо тут не було б нас, нічого б не було», – заявив він.

Відео допитів російських десантників оприлюднені на на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook», а сазане ними цитує у вівторок телеканал «Espreso.tv». Тим часом міністерство оборони РФ доволі оригінально визнало вторгнення російських військових в Україну й факт їх полонення.

Як повідомляє російське держагентство «Россия сегодня», посилаючись на джерело в Міноборони РФ, «зазначені військовослужбовці дійсно брали участь у патрулюванні ділянки російсько-українського кордону, перетнули його, ймовірно, випадково на необладнаній, немаркованій ділянці, опору Збройним силам України при затриманні, наскільки нам відомо, не чинили».

Це повідомлення передає у вівторок інформаційна агенція УНІАН.

Як інформував «Щоденний Львів», на Донеччині схопили 10 російських диверсантів-десантників.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів