Подоляк назвав фікцією обіцянку Путіна не вбивати Зеленського

17:52 5 лютого 2023 р.

Фото до новини

Експрем'єр Ізраїлю Беннет (на світлині) заявив, що він у березні 2022 року отримав особисті гарантії президента РФ про те, що президента України не буде вбито.

Колишній прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет записав майже п'ятигодинне інтерв'ю, яке увечері 4 лютого виклав на своєму каналі у YouTube. З екс-прем'єром розмовляв публіцист Ханох Даум. Це інтерв'ю широко цитується не лише ізраїльськими ЗМІ. Про це розповіло видання Newsru.co.il, пише Dailylviv.com.

Особливий інтерес українських ЗМІ викликала заява Беннета про те, що він нібито у березні 2022 року отримав особисті гарантії президента РФ Владіміра Путіна про те, що президента України Володимира Зеленського не буде вбито.

Тригодинна зустріч Беннета та Путіна відбулася 5 березня 2022 року в Москві. Судячи з заяв Кремля, в основному на цій зустрічі обговорювалося російське військове вторгнення в Україну, яке розпочалося 24 лютого 2022 року.

"Він зробив мені дві великі поступки, - каже Беннет про свою зустріч з Путіним. - Я знав, що Зеленський перебуває під загрозою, в бункері... Я сказав йому [Путіну]: "Ви збираєтеся вбити Зеленського?" Він сказав: "Я не буду вбивати Зеленського"... Я сказав: "Я правильно розумію, ви даєте мені слово, що не вб'єте Зеленського?" Він сказав: "Я не вбиватиму Зеленського".

Незабаром після цього, стверджує Беннет, він зателефонував Зеленському і сказав йому: "Я щойно прийшов зі зустрічі [з Путіним], він не збирається тебе вбивати. Він запитав мене: "Ти впевнений?" Я відповів: "На 100 відсотків. Він не збирається вбивати тебе".

Через дві години після цієї розмови, за версією Беннета, Зеленський зайшов у свій кабінет і записав там відеозвернення, в якому сказав, що не має страху. 

Це твердження Беннета не відповідає дійсності, оскільки перше відеозвернення Зеленського до народу після початку повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну було записано перед президентським офісом у Києві 25 лютого, а не 5 і не 6 березня.

Беннетт стверджує, що під час переговорів з ним Путін також погодився не наполягати на роззброєнні України, а Зеленський тоді ж відмовився від свого прагнення вступу України до НАТО.

"Все, що я робив [у рамках посередницьких зусиль], узгоджувалося зі США", - заявляє Беннет. Він також сказав, що його зусилля узгоджувалися з Німеччиною та Францією, а потім було ухвалено рішення перервати переговори.

У коментарях українських ЗМІ цю частину інтерв'ю Беннета сьогодні називають "легендою".

Офіс президента України Володимира Зеленського відреагував сьогодні постом заступника керівника Михайла Подоляка.

"Виникають дивні інсайди ексів про «посередництво»: Путін нібито давав «гарантії не вбивати», а «Захід перервав перспективні переговори». Але все це фікція. За вторгненням Росії стоїть не «розширення НАТО», гарантії безпеки чи санкції, а бажання Рф знищити Україну та вбивати українців", - написав Михайло Подоляк у Твітері. 

Вбити Зеленського і уряд України - місія групи Вагнера, яку розшукують у Києві

Міністра оборони і начальника ГУР МО України готувалися вбити за $200-$300 тисяч

Президент розповів про щоденні втрати серед українських військових і замахи на себе й свою родину

Знищено елітну групу кадирівців, які планували вбити Президента України

Зеленський повідомив, скільки українських військових щодня гине на війні і скільки зазнає поранень

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів