На Донеччині схопили 10 російських диверсантів-десантників, – СБУ (оновлено)

00:39 26 серпня 2014 р.

Полонений із 331 полку 98-ї Свірської дивізії повітряно-десантних військ збройних сил РФ (в\ч 71211) Іван Романцев

Полонений із 331 полку 98-ї Свірської дивізії повітряно-десантних військ збройних сил РФ (в\ч 71211) Іван Романцев
Фото: СБУ

Як повідомили в понеділок в прес-центрі Служби безпеки України, за їх свідченнями, лише офіцерському складу було повідомлено, що вони вторгнуться на Донбас.

Поблизу населеного пункту Дзеркальний Амвросіївського району Донецької області спільна оперативна група ЗС України та СБУ затримала десять військовослужбовців 331 полку 98-ї Свірської дивізії повітряно-десантних військ збройних сил РФ (в\ч 71211). Російські військовослужбовці затримані із особистими документами та зброєю.

Вони дали свідчення, що батальйон десантників 23 серпня ц. р. був передислокований залізничним транспортом до Ростовської області РФ, а близько 3 години ночі 24 серпня підрозділ був піднятий по тривозі і отримав наказ здійснити марш у складі колони з кількох десятків БМД. Лише офіцерському складу було повідомлено, що російська техніка вторгнеться на територію України.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону озброєними громадянами російської держави. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Про це повідомили сьогодні, 25 серпня, в прес-центрі СБУ. Натомість інформаційна агенція УНІАН передає:

«24 серпня неподалік селища Дзеркальне у Донецькій області, яке знаходиться у 20 км від кордону з Росією, були затримані 10 військовослужбовців контрактної служби зі складу 331 парашутно-десантного полку (Кострома) 98-ї повітрянодесантної дивізії Повітрянодесантних військ Збройних Сил Російської Федерації. За результатами допиту встановлено, що зазначені військовослужбовці тижнем раніш залізничним ешелоном були відправлені з Костроми до Ростова-на-Дону.

До складу групи також входили артилерійський дивізіон, розвідувальна рота та підрозділи забезпечення загальною кількістю350-400 осіб, близько 30 бойових машин десанту, 18 артилерійських установок «Нона» та інші автотранспортні засоби загальною кількістю до 60 одиниць. Затримані були одягнені у військову форму російського зразку, без знаків розрізнення, маскувальні халати.

На техніці розпізнавальні знаки зафарбовані зеленим кольором, замість них нанесені білі круги. Особовому складу повідомили  про  початок батальйонних тактичних навчань.

В ніч на 24 серпня підрозділ був піднятий по тривозі та розпочав здійснення маршу в бік території України в режимі радіомовчання. Група перетнула кордон та йшла на Іловайськ.

2 бронемашини відстали від групи, одна з них була знищена. Командир взводу старший лейтенант Михайло Міленко з місця події втік, залишивши підлеглих, які вирішили пробиватися до своїх, але через деякий час потрапили в оточення та були вимушені без бою здатись силам АТО. Затримані доставлені до штабу сил АТО для проведення відповідних процесуальних дій».

УНІАН повідомив це наприкінці 25 серпня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів