Перший віце-спікер Держдуми пропонує легалізувати російських диверсантів в Україні

09:21 8 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: instagram.comsashakots

Цю ініціативу Івана Мельникова підтримала фракція комуністів у нижній палаті парламенту РФ.

Як повідомляє сьогодні, 8 травня, московська газета «Известия», перший заступник голови нижньої палати парламенту РФ – Держдуми – Іван Мельников запропонував легалізувати «потік добровольців, які відправляються в Україну», створивши спеціальну організацію, можливо – при Міністерстві оборони Росії. Він заявив: «Дуже багато добровольців їдуть в Україну – цих людей не зупинити, вважаю, що в цій справі має бути організуючий початок. Якщо є рух, то його не можна пускати на самоплив, а необхідно направляти в потрібне русло. Люди туди все одно їдуть, вони можуть там загинути, перетворитися на гарматне м'ясо, а можна все-таки спробувати допомогти в організації поїздок. Налагодити контакти, щоб вони їхали на підготовлене місце, вливалися в місцевий визвольний рух, а не займалися вільним пошуком».

Мельникова не бентежить той факт, що організація потоку добровольців діючими владою в Києві та західними державами буде сприйнята як військове втручання. Його ініціативу обговорюватимуть на засіданні фракції. Про створення «інтербригад» із добровольців для надання допомоги Південному Сходу України оголосив лідер партії «Інша Росія» Едуард Лимонов, який був добровольцем в Югославії. 

Натомість у фракції «Единая Россия» запал колег не підтримали. Зокрема, заступник голови комітету Держдуми з оборони Франц Клінцевич вважає: «Конфлікт потрібно врегулювати мирним шляхом. Замість того щоб відправляти добровольців, треба слухати, що говорить президент, МЗС, а саме – сісти за стіл переговорів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів