Патріарх УГКЦ підтримав Євромайдани

12:30 25 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: ugcc.org.ua

Водночас Блаженніший Святослав (Шевчук) застерігає: «Не допустіть пролиття жодної краплі крові, щоб ми не зруйнували нашого майбутнього».

Департамент інформації УГКЦ інформує, що її Патріарх Святослав солідарний з тими, хто сьогодні по всій Україні вийшов на Євромайдан, задекларувавши свої євроінтеграційні прагнення. Глава УГКЦ разом з тим застерігає від будь-якого кровопролиття.

Освячуючи відреставровану стародавню ризу для Жировицької чудотворної ікони Богородиці в храмі Святих Сергія і Вакха у Римі, Блаженніший Святослав зокрема сказав:

«Хочу висловити свою солідарність з молоддю, з нашими громадянами, які справді не є байдужими до долі своєї країни і активно маніфестують свою громадянську позицію. Ми бачимо, як сотні тисяч людей у різних містах і містечках України та світу вийшли на майдани.

Ми сьогодні бачили, як навіть був застосований сльозогінний газ під будинком Кабінету міністрів у Києві. Ми тут сьогодні молимося, і нашою молитвою я хочу звернутися до всіх, хто в Україні. З великою тривогою спостерігаємо за тими подіями, що відбуваються, зокрема, сьогодні, саме цього дня, цієї неділі».

Водночас Патріарх УГКЦ закликав «і тих, хто є на майданах, і тих, хто сьогодні має відповідальність перед народом, як наші народні обранці, і тих, хто є представниками різних громадських організацій і політичних партій, працівниками правоохоронних органів, нашу владу – не допустити насилля». Блаженніший Святослав наголосив також: «Молімося, щоб жодна гаряча голова цього миру не зруйнувала. Молімося, щоб в усіх цих непростих моментах, які ми зараз переживаємо, ми до кінця залишилися цивілізованою європейською нацією, про що хочемо заявити на весь світ». 

Як повідомляв «Щоденний Львів», мітингувальники зламали паркан під Кабміном.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів