«PolitLab» вивів у динамічні лідери «Самопоміч» і «Заступ»

18:30 14 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: siver.com.ua

За результатами соціологічного дослідження, проведеного Студією комунікацій «PolitLab», лідером вподобань виборців залишається Блок Петра Порошенка.

За результатами соціологічного опитування, проведеного Студією комунікацій «PolitLab», лідером вподобань виборців залишається Блок Петра Порошенка. Водночас найбільша динаміка зростання рейтингу спостерігається у новачків виборної кампанії – партій «Самопоміч» та «ЗАСТУП»

«Серед тих, хто піде голосувати і визначився зі своїм вибором, за «Блок Петра Порошенка» готові проголосувати 39,1%, за «Радикальну партію» Ляшка – 10,4% виборців, за «Громадянську позицію» – 8,6%, «Народний фронт» – 7,9%, ВО «Батьківщина», – 7,0%, Об’єднання «Самопоміч» - 6,3%, ВО «Свобода» – 4,9%, «Сильну Україну» – 4,7%, за партію «Всеукраїнське аграрне об’єднання «ЗАСТУП» – 3,8%, «Опозиційний блок» – 3,4%, Комуністичну партію України – 2,1%. Іншим політичним партіям свої голоси готові віддати 1,8% респондентів», – повідомила сьогодні, 14 жовтня, директор Студії комунікацій «PolitLab» Світлана Кушнір.

Експерт також запевняє, що перерозподіл електорального поля наразі незначний. Однак, соціологи зафіксували  перетікання електорату «Батьківщини» до «Народного фронту» (0,9%) та до партії «ЗАСТУП» (1,1%). Прихильники Радикальної партії Ляшка переходять до «Свободи» (1,2%) та партії «ЗАСТУП» (1,5%).

Світлана Кушнір зазначає також, що враховуючи динаміку, з якою новачки виборних перегонів набирають популярність, партія «ЗАСТУП» має шанси на прохід до парламенту. «Ми не виключаємо потрапляння нових політичних сил до парламенту, оскільки парламентська виборча кампанія 2014 року є унікальною у зв’язку зі стиснутими термінами її проведення», – додала соціолог.

«У соціологічному дослідженні було опитано 2256 респондентів за методом особистого інтерв’ю. Опитування проходило з 8 по 11 жовтня 2014 року. Похибка «репрезентативності дослідження становить не більше 2%», – передає також телеканал «Espreso.tv».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів