ПАРЄ відхилила вимогу провести вибори до Верховної Ради на окупованих теренах

20:10 25 січня 2017 р.

Парламентська асамблея Ради Європи не затвердила норму про те, щоби вимагати від України проведення довиборів у Верховну раду на територіях, непідконтрольних Києву.

Про це повідомиі зі Страсбурга кореспондент «Європейської правди». Поправка, в якій містилася така вимога, була запропонована проросійським депутатом з Німеччини Андрієм Гунько модифікована доповідачем Акселем Фішером (обидва – Німеччина). 

Ними пропонувалося затвердити норму про те, що «проблема непредставленості у Верховній раді окремих регіонів Донецької та Луганської областей має бути вирішена якнайшвидше». Ця норма була підтримана переважною більшістю голосів у профільному комітеті і через це мала значну імовірність підтримки в залі.

Однак українська делегація й декілька проукраїнських депутатів скористалися правилами ПАРЄ, щоби не допустити постановку даної норми на голосування – поправку, що має статус «усної», можна зняти з розгляду, якщо під час її розгляду не менше 10 депутатів виступлять проти неї. Після цього пропозиція була автоматично відхилена. Початкова пропозиція Андрія Гунька також не набрала голосів.

Про це повідомили сьогодні, 25 січня, в інтернет-виданні «Європейська правда». Як інформував «Щоденний Львів», моніторинговий комітет Парламентської асамблеї ради Європи, який є ключовим органом в рамках підготовки до розгляду резолюції ПАРЄ щодо Україні, визнав необхідними вибори у Верховну Раду на окупованих теренах.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів