Оточений блокпост українських силовиків на Луганщині тримається з останніх сил, – ЗМІ (відео)

22:54 17 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ТСН

Солдати з поля бою та офіційні особи з РНБОУ надають діаметрально протилежну інформацію про ситуацію під Бахмуткою.


Відео: ТСН

Блогер Сергій Іванов повідомив сьогодні, 17 жовтня, ввечері:

«Біля Слов'яносербська (блок-пост N32 с. Сміле – c.Хороше) бійці 9-го батальйону територіальної оборони Вінничини (в/ч 30089) опинилися в облозі. Води та їжі майже не лишилось.

Від вати поступив ультиматум: або полон, або знищення. Добре знаю ті місця. Я там народився. Може бути черговий котел.

Сподіваюсь на оперативну реакцію Генштабу. Публікую, щоб генерали не казали, що не в курсі. Телевізійникам теж передав».

Сергій Іванов написав це в п’ятницю на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Костянтин Павлов повідомив сьогодні, 17 жовтня:

«Ситуація на Бахмутці в Луганській області перетворюється на критичну. Там уже кілька діб в оточенні численних сил бойовиків тримається 32-й блокпост Нацгвардії.

Журналістам вдалося зв'язатися з одним із бійців АТО, котрі потрапили в «котел». Він розповів про наявність проблем із водою та цигарками.

«Нас мало, але ми за своє… Старайтеся донести до людей, шо тут не все так просто, як розказують по всіх телеканалах. Ми тут сидимо та чекаємо нормальної підтримки армії», – розповів воїн із оточення.

У тому, що це саме оточення, не мають ані найменшого сумніву бійці з сусідніх 29-го та 31-го блокпостів. Вони твердять, що до побратимів не змогла проїхати навіть вантажівка, котра мала вивезти тіла загиблих.

«Нічого тут не змінилося. Слухаємо тут по радіо... Я не знаю, що вони брешуть, що 32-й, кажуть, не в кільці, вибили сепаратистів. Як було кільце, так і є», – кажуть бійці з сусідніх позицій.

Цю тезу заперечують у РНБО. Там у брехні м'яко винуватять журналістів.

«Та інформація щодо оточення наших бійців, загибелі великої їх кількості – не відповідає дійсності. Ми радимо нашим журналістам дійсно цю інформацію уточнювати і не піддаватися на провокації», – сказав речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

Щоби роз'яснили ситуацію, «ТСН» звернулася до Міністерства оборони та штабу Антитерористичної операції. На офіційний запит відповіді поки що не надійшло.

Про це повідомляється в п'ятницю на сайті «Телевізійної служби новин».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів