Соціологи прогнозують проходження у ВР трьом політсилам

15:32 26 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: uapress.info

Результати спільного дослідження Київського міжнародного інституту соціології та Фонду «Демініціативи» свідчать, що шанси потрапити у Верховну Раду наразі мають «Блок Петра Порошенка», Радикальна партія Ляшка й «Батьківщина».

Шанси потрапити у Верховну Раду наразі мають три політичні сили – «Блок Петра Порошенка» (26,9%), Радикальна партія Ляшка (6,2%) і «Батьківщина» (5,5%). Про це свідчать результати спільного опитування Київського міжнародного інституту соціології та Фонду «Демініціативи».

Решта партій, згідно з опитуванням, не долають 5% бар’єр. Так, «Громадянська позиція» набирає 4,6%, «Народний фронт» – 3,9%, «Свобода» – 3,3%, комуністи – 3%, УДАР – 2,8%, «Сильна Україна» – 2,8%, «Самопоміч» – 1,7% «Центр» – 1,3%, «Партія регіонів» – 0,9%. Ще півтора відсотка виборців зіпсували б свої бюлетені, а 32,8% ще не визначилися з відповіддю.

При цьому 46,1% опитаних точно підуть на вибори і ще 18,9% – скоріш за все планують це зробити. Опитування проводилося з 12 по 21 вересня у всіх регіонах України, крім Криму й Луганської області. Через неможливість опитувати луганчан, була збільшена квота Донецької області, настрої у якій значною мірою схожі.

Було опитано 2035 респондентів, старших за 18 років. Допустима погрішність не перевищує 2,2%.

Про це повідомило сьогодні, 26 вересня, інтернет-видання «Українська правда» з посиланням на «Демініціативи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів