Оприлюднені ще шість підстав для в'їзду в Крим і виїзду з АРК

14:59 9 серпня 2020 р.

Фото до новини

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим подбало більше про громадян України, які живуть на окупованій території, аніж Кабмін, який хотів закрити пересування тут людських потоків до 30 серпня.

Розуміючи всі ризики у зв’язку з рішенням Уряду щодо обмеження перетину адмінмежі з Кримом, Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим наголошує, що докладатиме зусиль для того, щоб збалансувати таке рішення, з урахуванням прав та інтересів громадян України, які живуть на окупованій території, зберегти можливість комунікації та зв‘язків. Про це, пише DailyLviv, повідомлено в ФБ

За результатами обговорень Представництва, Офісу Президента та Уряду, інформуємо про перелік можливих гуманітарних підстав для перетину КПВВ на час тимчасового обмеження їх роботи:

- подача абітурієнтом (із одним з батьків/опікунів) документів для вступу до навчального закладу;

- у випадках відсутності реєстрації місця проживання, проте наявності інших підтверджень проживання в Криму/на підконтрольній Уряду території;

- необхідності дотримання принципу єдності сім’ї;

- у випадках тяжкої хвороби особи та необхідності поповнення запасів ліків та/чи отримання медичної допомоги;

- у випадках смерті або тяжкої хвороби близьких родичів;

- в інших випадках, коли є підстава вважати, що ситуація вимагає невідкладного перетину особою адміністративної межі в будь-якому напрямку (зокрема й у випадках політично мотивованого переслідування з боку окупаційної влади).

Обов’язковою умовою після перетину КПВВ з тимчасово окупованої території є встановлення додатку Дій вдома. Достроково припинити самоізоляцію можна після отримання негативного ПЛР тесту на COVID-19.

Інструкція тут: https://www.facebook.com/613941962327559/posts/1407439759644438/ 

Рішення про перетин КПВВ за гуманітарними підставами приймається Державною прикордонною службою за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Представництво сприятиме громадянам в отриманні такого рішення.

Раніше була інформація про те, Кому дозволено їхати в Крим до 30 серпня.

Станом на ранок 9 серпня на адміністративному кордоні з анексованим Кримом черг на КПВВ із боку материкової частини України немає, повідомив у коментарі проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії речник Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби України Іван Шевцов.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів