Кому дозволено їхати в Крим до 30 серпня

23:09 8 серпня 2020 р.

Фото до новини

У рішенні Кабміну від 8 серпня є кілька винятків для тих, хто все ж хоче в'їхати у Крим чи виїхати з нього.

Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні у суботу, 8 серпня, вирішив закрити в'їзд до Криму і виїзд з Криму з континентальної України. Причина - поширення пандемії коронавіруса за останні дні.

Закриття дороги до Криму тимчасове - відкрити проїзд до півострова мають 30 серпня. В'їжджати ж до Криму з території Росії, наприклад, через так званий "Кримський міст", за українськими законами заборонено.

Водночас у рішенні Кабміну є кілька винятків для тих, хто все ж хоче в'їхати у Крим чи виїхати з нього.

Зокрема на півострів пускатимуть тих, хто прописаний в Криму чи Севастополі, а також мають зареєстровані на півострові автомобілі, вантажі чи інше майно.

Також проїхати зможуть дипломати, представники гуманітарних місію та люди, які їдуть для "забезпечення захисту національних інтересів або у зв'язку з виконанням міжнародних зобов'язань".

А випускатимуть з Криму лише тих, хто погодиться на двотижневу ізоляцію з електронним сервісом "Дій вдома".

В уряді згадують також про "гуманітарні підстави" для в'їзду в Крим чи виїзду звідти (зазвичай під цим мається на увазі поїздка на похорон). Рішення про пропуск у такому випадку ухвалюватиме голова Державної прикордонної служби за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Про це повідомила Бі-Бі-Сі

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вважає поїздку одного лідерів партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука в окупований Росією Крим неприйнятним для українського політика кроком. Як повідомляє Укрінформ, про це Шмигаль заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Негативно ставлюся. Це надзвичайно неприйнятний крок з боку українського політика, яким він не був би, ким він не був би. Тому ставлюся до цього критично негативно», – сказав голова уряду в інтерв’ю.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат України, член депутатської фракції політичної партії "Опозиційна платформа - за життя" Віктор Медведчук 2 серпня поїхав у окупований Крим через КВПП "Каланчак". У автомобілі "Мерседес" разом з депутатом були його дружина, телеведуча Оксана Марченко, водій і двоє охоронців. Згідно з декларацією Медведчука, він володіє в с. Оползневе (Ялта) Автономної Республіки Крим будинком площею 371 кв. м та земельною ділянкою 5620 кв. м.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів