Опозиція Польщі вимагає від ЄС санкцій для Януковича

09:42 24 грудня 2013 р.

Фото до новини

Право і справедливість вимагає євросоюзних санкцій до осіб, які несуть відповідальність за застосування сили до протестуючих на київському Майдані. Йдеться, зокрема, про заборону в’їзду на територію ЄС.

Про це інформує Польське радіо.

Віце-голова цієї найбільшої опозиційної партії у Польщі Адам Ліпінський та євродепутат Ришард Чарнецький виступили в цій справі під час конференції у Сеймі спільно з українським депутатом Ігорем Васюником.

Ришард Чарнецький сказав, що Право і справедливість звернеться до польського уряду про прийняття таких дій. За словами Чарнецького, ЄС має також вжити заходи у справі енергетичної безпеки:

- Так, щоб транспортні мережі, трубопроводи на території України, не стали власністю Росії, щоб євросоюзні фірми мали можливість співпрацювати в цьому питанні разом з українською стороною. З точки зору безпеки нашої країни – це абсолютно ключова річ, - заявив Чарнецький.

В оцінці Ігора Васюника, влада України не розуміє мови дипломатичних заяв, а отже потрібні рішучіші дії. Український депутат наголосив на значенні підтримки Польщі для застосування санкцій проти президента Януковича та його оточення:

- Повірте мені, що влада і олігархи в Україні бояться не так сотні тисяч демонстрантів, як пікетування двадцятьма-тридцятьма людьми своїх офісів і квартир в Європі. А всі вони мають і рахунки в європейських банках, і помешкання, і офіси в Європі. Такий крок значно похитнув би сьогоднішній режим Януковича - сказав Васюник.

Кілька тижнів тому партія Право і справедливість уклала угоду про співпрацю з українськими партіями «Удар» і «Батьківщина».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів