Опозиція не пішла на «врегулювання кризи» (оновлено)

15:16 10 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: 4vlada.com

З одного боку – її ніхто так і не запросив на «круглий стіл», який розпочався о 14.00 в Палаці «Україна», з іншого – вона не згодна з його форматом.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявив журналістам на брифінгу у столичному Будинку профспілок, що опозиція не бере участь у «круглому столі» щодо вирішення нагальних проблем в країні, який розпочався о 14.00 в Палаці «Україна». Від Адміністрації Президента там присутня Марина Стаднійчук, від Кабміну – віце-прем'єр Олександр Вілкул, від Верховної Ради – її спікер Володимир Рибак, помічені там ще й голава фракції «Партії регіонів» Олександр Єфремов, депутат-позафракційник Володимир Литвин і лідери КПУ Петро Симоненко та Михайло Кулиняк.

Відтак Олег Тягнибок назвав цю нараду «зрежисованою». Окрім того, лідер ВО «Свобода» поінформував: «Нас ніхто не інформував про нього. Ніхто не дзвонив. І гінця не пресилав».

Тягнибок заявив також, що лідери опозиційних парламентських фракцій, за його словами, «повинні отримати санкцію від народу» на участь у перемовнах із владою. Окрім того, політик вважає неприйнятною пропозицію Леоніда Кравчука про те, що український стіл має відбуватися без участі європолітиків.

«Навпаки – його треба проводити за участю третьої сторони», – заперечив Тягнибок екс-президенту.

Своєю чергою, заступник голови фракції «Батьківщини» Олександр Турчинов заявив, що для початку переговорів «влада має виконати наші вимоги». Зокрема – щодо звільнення затриманих активістів.

А депутат «Батьківщини» Микола Томенко додав, що опозиція може проводити переговори лише з Януковичем. «За участю міжнародних посередників та зі зрозумілим порядком денним», – уточнив він. «Ні танцюристи, ні фігуристи, ні політичні пенсіонери не повинні вирішувати долю України», – додав також Томенко.

Лідер «УДАРу» Віталій Кличко також зазначив, що в обговоренні шляхів вижоду з політичної кризи в Україні мають брати участь у тому числі представники країн ЄС. Як підкреслив він, тільки за цієї умови «круглий стіл» може бути предметним.

Натомість перший президент України Леонід Кравчук заявив, що «круглий стіл» між владою і опозицією відбудеться завтра об 11.00. Дослівно ж він сказав із цього приводу: «Якщо зможемо домовитися з усіма сторонами, то завтра (11 грудня – ред.) ми зможемо відкрити круглий стіл». Він також повідомив, що лідери опозиції на цей круглий стіл запрошені.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів