«Опозиція не голосуватиме за приниження Тимошенко», – Кужель

22:50 18 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: svoboda.org

«Стоп. Про що йдеться у вимогах ЄС – про відсутність вибіркового правосуддя».

Про це заявила в інтерв’ю «Радіо Свобода» народний депутат від «Батьківщини» Олександра Кужель, коментуючи заяву президента Віктора Януковича про готовність підписати закон, ухвалений парламентом, що дозволить виїзд Тимошенко на лікування за кордон.

«Я не знаю, що вони можуть подати, але чекати від них порядного законопроекту неможливо, тому що порядні є, вони за них не голосують. У них одна ціль – принизити Юлію Тимошенко, не дати їй помилування, щоб вона залишилася ув’язненою і зробити її транспортування до Німеччини в кайданах», – сказала Кужель.

«Янукович вчора сказав: Верховна Рада визначить, чи може Тимошенко поїхати, а суд визначить, як її будуть транспортувати і яка там буде охорона. Стоп. Про що йдеться у вимогах ЄС – про відсутність вибіркового правосуддя. Місія Кокса-Квасневського, що сказала – помилування і лікування. На що вона погодилася, розуміючи, що вона не винна. А що пропонує Янукович – у кайданах везти Тимошенко на операцію. Я особисто за себе говорю – я ніколи за це не проголосую, не дозволю везти свого лідера так принижувати», – додала депутат.

За словами Кужель, навіть якщо 226 голосів набереться без участі опозиції, на її думку, Юлія Тимошенко «не погодиться на такі умови, вона відмовиться від лікування».

Як інформував «Щоденний Львів», член парламентської фракції «Партії регіонів» Микола Рудьковський, обраний недавно головою Соціалістичної партії України, зареєстрував у Верховній Раді законопроект №3444 «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого і Кримінального процесуального кодексів України (щодо правового регулювання лікування засуджених за кордоном)», який регулює лікування засуджених за кордоном і має бути розрахований на вирішення проблеми лікування Юлії Тимошенко.

«ЩЛ» повідомляв також, що Янукович пообіцяв підписати закон, який дозволить Тимошенко лікуватися в Німеччині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів