Законопроект для відправлення Тимошенко за кордон зареєстровано членом фракції «Партії регіонів»

16:32 18 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: tymoshenko-vona.com

Голова Верховної ради припускає, що «можливість лікування тяжкохворих засуджених за межами України» розглянуть у парламенті наступного тижня.

Як повідомляє сьогодні, 18 жовтня, «Тиждень.ua», член парламентської фракції «Партії регіонів» Микола Рудьковський, обраний недавно головою Соціалістичної партії України, зареєстрував у Верховній Раді законопроект № 3444 «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого і Кримінального процесуального кодексів України (щодо правового регулювання лікування засуджених за кордоном)». За даними «Української правди», цей законопроект регулює лікування засуджених за кордоном і має бути розрахований на вирішення проблеми лікування Юлії Тимошенко, але станом на день п’ятниці на сайті Верховної Ради тексту цього документа поки що немає

Тим часом голова Верховної ради Володимир Рибак висловив сподівання, що наступного пленарного тижня парламент розгляне проект закону, який стосуватиметься можливості лікування тяжкохворих засуджених за межами України. Дослівно ж сказав із цього приводу:

«Думаю, наступного тижня якийсь варіант закону для засуджених, які тяжко хворіють, відбувають покарання, але вилікувати в Україні їх не можливо, буде поданий народними депутатами. Цей закон має бути таким, аби засуджені не уникали покарання, бо лікування – це не помилування. Цей закон потрібно писати не під одну персону, а стосовно такої категорії хворих засуджених, «хоча багато таких людей і не буде. Пошук компромісного рішення має відбутися в межах конституційних повноважень Верховної Ради та з урахуванням нинішніх політичних реалій».

Як повідомляв «ЩЛ», Янукович пообіцяв підписати закон, який дозволить Тимошенко лікуватися в Німеччині. Дослівно ж сказав із цього приводу: «Як тільки це питання буде вирішено в парламенті і на стіл мені ляже відповідний закон, природно, я його підпишу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів