Опозиція домоглася першочергового розгляду євроінтеграційних законопроектів у четвер

18:34 19 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: nks-ua.blogspot.com

Однак у «Партії регіонів» пояснили, що для вирішення «питання Тимошенко» владі «не вистачає поваги».

Як повідомляє сьогодні, 19 листопада, «Тиждень.ua», Верховна Рада у четвер, 21 листопада, розгляне першими у порядку денному євроінтеграційні законопроекти. Про це після перерви у парламенті оголосив Голова Верховної Ради Володимир Рибак.

Дослівно ж спікер сказав із цього приводу: «На засідання погоджувальної ради ми домовилися, що в четвер на цьому тижні першими питання порядку денного почнемо з розгляду євроінтеграційних законів. Прошу керівників комітетів забезпечити підготовку всіх цих законопроектів до розгляду в сесійні залі».

А невдовзі після цього парламент ухвалив порядок денний на 19-22 листопада. "За" це рішення проголосувало 311 депутатів. Натомість не голосували депутати фракції КПУ у повному складі.

Відтак голова парламентського комітету з питань євроінтеграції, народний депутат від «Батьківщини» Григорій Немиря, прогнозував в інтерв’ю кореспонденту «УНН», що його фракції вдасться домовитись із «Партією регіонів» щодо голосування «за» євроінтеграційні законопроекти. За словами нардепа, «Батьківщина» сподівається, що в цьому питанні компромісу із «Партією регіонів» досягнуто.

Але, як повідомляє сьогодні, 19 листопада, «Тиждень.ua», народний депутат від «Партією регіонів» Ганна Герман, виступаючи у Верховній Раді пояснила, що для вирішення «питання Тимошенко» владі «не вистачає поваги». За словами «регіоналки», питання щодо лікування ув’язнених за кордоном можна розв’язати, але не шляхом диктату й ультиматумів, а шляхом консенсусу і доброї волі.

Дослівно ж Герман сказала з цього приводу наступне: «Що перешкоджає нам дійти згоди та прийняти всього два законопроекти, які залишились неухваленими, з так званого євроінтеграційного пакету? Може, нам перешкоджає законопроект про лікування ув’язнених за кордоном? Думаю, що ні. Ця проблема може бути розв’язана, але не шляхом диктату й ультиматумів. А шляхом консенсусу і доброї волі. Не шляхом витоку ненависті і звинувачень, а шляхом поваги до влади. Депутати нічого не досягнуть «ненавистю і багато чого здобудемо злагодою і любов’ю».

Однак про те, за що та як саме слід полюбити владу, «регіонала» не уточнила.

Як інформував «Щоденний Львів», неназване джерело газети «Вести» сказало їй, що «регіонали» отримали вказівки не підтримувати жоден із чотирьох законопроектів, які стосуються лікування ув'язнених за кордоном – хоч представники моніторингової місії Європарламенту Пет Кокс та Алєксандр Кваснєвський повідомили, що влада пообіцяла їм вирішити «питання Тимошенко» до 19 листопада.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів